2014. július 02.

Forgatókönyvírókat keres az HBO

A csatorna hazai saját gyártású műsorai számára keres forgatókönyvírókat – ehhez szakmai napot szerveztek és pályázatot is indítanak.

A csatorna hazai saját gyártású műsorai számára keres forgatókönyvírókat – ehhez szakmai napot szerveztek és pályázatot is indítanak.

Először tartott forgatókönyvíróknak szakmai napot az HBO, melyen tapasztalattal bíró alkotókat éppúgy vártak, mint kezdőket vagy diákokat. A csatorna olyanokat várt a rendezvényre, akik szívesen részt vennének a magyar HBO saját gyártású vagy adaptált sorozatainak forgatókönyv–fejlesztési munkálataiban. Az eseményen az HBO Europe saját gyártású programokért felelős alelnöke, Antony Root a csatorna arculatáról tartott előadást, majd Krigler Gábor, az HBO Magyarország forgatókönyv-fejlesztésekért felelős kreatív producere az HBO munkamódszereiről és legfrissebb haza terveiről tartott beszámolót. A prezentációk után a magyar HBO eddigi két saját gyártású sorozatának, a Társas játéknak és a Terápiának a forgatókönyvírói vettek részt egy kerekasztal-beszélgetésen, melyen a csatornával való közös munkáról és a sorozatírás műhelytitkairól esett szó.

A szakmai rendezvény lezárásaként az HBO bejelentette, hogy forgatókönyvíró-pályázatot hirdet: a First Draft pályázatra a mai Magyarországon játszódó, heti folytatásos drámasorozatok forgatókönyveit várja a csatorna. A pályamű egy 30 vagy 60 perces sorozat nemzetközi forgatókönyv-formátum alapján megírt első epizódja lehet. A leadási határidő szeptember 26. éjfél, az eredményhirdetés pedig december 1-jén várható. A legjobbnak ítélt forgatókönyvek alkotói ajánlatot kapnak, hogy szerződéses jogviszonyban sorozattervüket fejleszthessék a magyar HBO munkatársainak irányításával.