2010. szeptember 15.

Francia csávában a Springer?

Félmilliárd eurót kínál a legnagyobb francia ingatlanportálért a Springer – de lehet, hogy emelnie kell az árat. Ellenkező esetben akár visszakozhat.

Félmilliárd eurót kínált a legnagyobb francia ingatlanportálért a Springer – de lehet, hogy emelnie kell az árat. Ellenkező esetben akár visszakozhat is.

A német médiavállalat múlt pénteken jelentette be, hogy darabonként 34 eurót kínál a Seloger.com papírjaiért. Ezzel 566 millió euróra – azaz idei EBITDA-ja tizenháromszorosára - árazta be a vállalkozást. (Közben a cég 12,4 százalékát meg is vette a három alapítótól a Springer.) Csakhogy azóta 26 százalékkal megugrott a részvény árfolyama, amely most a 38 eurót ostromolja. Elemzők ezért immáron elégtelennek tartják a német ajánlatot.

Mostanra pedig az is kiderült: riválisok és ellendrukkerek erdejében lavíroznak a németek. A leghatalmasabb ezek közül nem más, mint Franciaország leggazdagabb embere. Bernard Arnault egyebek mellett az LVHM luxuscég tulajdonosa, akinek kilenc százaléka ebben a társaságban is van. Ő kerek perec kijelentette: a Seloger.com fejlődési potenciáljához mérten alacsonynak tartja a kínált árat. Túl sok jót nem várhat a Springer az összesen fél tucat nagyrészvényestől – ráadásul piaci pletykák szerint a Lagardére-csoport is beléphet a versenybe, így ma még nem tudható, végül elkel-e, s ha igen, mennyiért a társaság.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.