2016. december 13.

Francia- és Németország lemaradt

Az eMarketer becslése szerint 211,6 millió nyugat-európai néz legalább havi rendszerességgel digitális videókat.

A jelenlegi penetráció 66,9%, ami 2020-ig 70% fölé emelkedhet, elsősorban a Netflix és az Amazon on-demand szolgáltatásai, valamint a nagysebességű internet és a mobileszközök terjedésének köszönhetően - ad becslést az eMarketer.

A régió legalacsonyabb elterjedtségi indexével Németország rendelkezik, ahol a netezők 61,3%-a (a teljes népesség kevesebb, mint fele) fogyaszt rendszeresen online videós tartalmakat. Ennek oka az átlagnál idősebb népesség és a hagyományos televízió kiemelkedő népszerűsége lehet. Franciaországban sem sokkal magasabb az online videónézők aránya. Az eMarketer senior elemzője, Karin von Abrams szerint mindkét országra jellemző, hogy az ilyen jellegű tartalmak terjedését leginkább elősegítő közösségi hálózatokat is viszonylag lassan fogadták be a felhasználók. A skála másik végén Hollandia, Norvégia, Svédország, Dánia és az Egyesült Királyság áll, ahol a lakosság több mint 60 százaléka tölt le vagy streamel videós tartalmakat.

Világszerte 1,98 milliárd fogyasztó nézett rendszeresen online videókat. Ez 10,1%-os növekedést jelent 2015-höz viszonyítva, míg 2020-ra több mint 2,5 milliárd nézőt vár az eMarketer.