2010. május 12.

Francia pöttyös

Saját televízió indítását tervezi a francia hivatásos labdarúgóliga. Persze, nem ingyen. Egyelőre még csak a szándék látszik.

Saját televízió indítását tervezi a francia hivatásos labdarúgóliga. Persze, nem ingyen.

A fizetős csatorna az első- és a másodvonal meccseit is közvetítené. Mégpedig úgy, hogy nem várnák ki, hogy kifusson az Orange és a Canal Plus most hatályban lévő szerződése. (A két óriáscég tavalyelőtt februárban szerezte meg négy évre a francia foci-élvonal jogait.)

A sietségre pedig akár rá is segíthet, hogy az előbbi cég új vezére már korábban célzott rá: szeretné csökkenteni a sportjogokért fizetett összeget. A két cég jelenleg 653 millió eurót öl szezononként az ágazatba a jogok fejében. Piaci hozzáértők szerint egyelőre valószínűtlennek látszik, hogy a szezon kezdete előtt elstartolhasson az új televízió.

Lezárult az AranyCORE zenebajnokság

9 perce

A Foreland lett a zenebajnokság legnépszerűbb zenekara. A zsűri első helyezettje a Fák Alatt Zenekar, a különdíjat pedig az Evilági Zenekar veheti majd át. A zsűri és a közönség összesen 65 dal közül választhatott.

Aranyeső a Viasat Worldnél

19 órája

A Viasat World vezető nemzetközi médiavállalat öt jelöléséből kettőt váltott aranyra a Promax BDA Europe Awards díjátadóján, ahol a szórakoztatóipar, marketing és design terén elért kiemelkedő teljesítményeket értékelték.