2013. augusztus 27.

Frekvenciacserék tizenkilenc digitális földfelszíni televíziós adónál

Az Antenna Hungária a frekvenciacseréket szeptemberben hajtja végre. Ez érinti MinDigTV szolgáltatásainak vételét is.

Az Antenna Hungária a frekvenciacseréket szeptemberben hajtja végre. Ez érinti MinDigTV szolgáltatásainak vételét is.

Az NMHH az Európai Unió határozatának megfelelően, a "digitális hozadék" sáv felszabadítása céljából folytatja a 790-862 MHz-es (UHF 61-69 csatornák) frekvenciatartomány kiürítését - közölték. Első lépésként a hatóság 19 digitális földfelszíni televíziós telephelyet illetően frekvenciacseréket rendelt el.

Az Antenna Hungária az összesen 32 frekvenciát érintő cseréket szeptemberben hajtja végre. Ezek a cserék érintik az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra vételét is. Mind a 19 esetben változik ugyanis a C jelű multiplex frekvenciája, amelyen a MinDig TV, valamint a MinDig TV Extra Alapcsomagjának programjai találhatók - közölték. A Közép-Dunántúlon és a Dél-Alföldön 11 körzetben az A jelű multiplex frekvenciái is megváltoznak, ez aa MinDig TV ingyenes közszolgálati csatornáit érinti. Győr és környékén 2 körzetben a B jelű multiplex frekvenciái változnak, ebben az esetben a MinDig TV Extra Családi csomagja lesz érintett.

A frekvenciacserékkel érintett körzetekben a változást követően újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket. A készülékek többségénél manuálisan kell elindítani az újrahangolást, amennyiben a néző azt tapasztalja, hogy egyes csatornák nem jelennek meg a csatornalistában - figyelmeztet az Antenna Hungária. Nem szükséges ugyanakkor a vevőantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása. A cég a részletekről többek között a szolgáltatás honlapján ad további információt.