2016. november 21.

Frekvenciákat osztott a médiatanács

Kisebb vételkörzetű vidéki hullámsávok sorsáról határozott a testület legutóbbi ülésén.

A grémium a vidéki kisközösségi rádiós eljárásban Karcagon a Karcag FM tervével pályázó Kun-Média Kft.-t, Kiskunfélegyházán a Rádió Smile tervével pályázó Mosoly Média Kft.-t nyilvánította nyertesnek. A Sárvár 96,5 MHz rádiós frekvencia eljárása tartalmi vizsgálatának részeként a médiatanács hiánypótlásra hívta fel az egyedüli pályázót, a Sárvári Média Nonprofit Kft.-t, amelytől felvilágosítást is kér - közölte az NMHH.

Véglegesítették a Szombathely 88,4 MHz és a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz pályázati felhívásának szövegét, a dokumentumok csütörtöktől, illetve péntektől olvashatóak a mediatanacs.hu honlapon. A 72 ezer fős vételkörzetű szombathelyi frekvencia közösségi jellegű hasznosítására, valamint a 60 ezer fős vételkörzetű velencei frekvencia kereskedelmi hasznosítására szóló pályázati ajánlatokat január közepén lehet majd benyújtani.

A 30 ezer fős vételkörzetű, kereskedelmi hasznosítású Hajdúböszörmény 98,9 MHz pályázatifelhívás-tervezetének elfogadott szövege szintén csütörtöktől olvasható a honlapon - tették hozzá.

A médiatanács helyt adott annak a kérelemnek, hogy a Mária Rádió esztergomi, piliscsabai és dömösi adóinak jogosultságait a szolgáltató november 15-től összevonja.

Kémikus tematikus nap a Da Vinci TV-n!

4 órája

Szeptember 21-én szombaton délután a kémia varázsát hozza el a gyerekek számára a Da Vinci TV. Szó lesz mindenről, amit az anyagok változásaival foglalkozó természettudománnyal kapcsolatban tudni lehet.