2010. augusztus 02.

Frekvenciát talált a Juventus

Két nyugat-magyarországi nagyvárosban terjeszkedne a Juventus Rádió, amelynek nemsokára zászlóshajójáért is meg kell küzdenie.

Két nyugat-magyarországi nagyvárosban terjeszkedne a Juventus Rádió, amelynek nemsokára zászlóshajójáért is meg kell küzdenie. Az adó budapesti jogosultsága ugyanis a jövő év elején lejár, s mivel a pályáztatás csak az előkészületeknél tart, biztosat egyelőre még nem tudni róla, annál is inkább, mert a napokon belül életbe lépő médiaszabályozás új szervet állít az ORTT helyére. A hálózatépítés eddig sem állt messze a két évtizedes hagyományokkal bíró adótól. Most két „talált” frekvenciáért szálltak versenybe.

A székesfehérvári 103,8 MHz-es és a veszprémi 103,1 MHz-es sávért száll versenybe az adó. Előbbiért négyen, utóbbiért hárman versengenek. Juventusékon kívül a veszprémi Radio Jam Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. indul mindkét helyen. Az Országos Rádió és Televízió Testület nyilvántartása szerint ez a társaság öt Balaton-közeli városban szórja a Klubrádió műsorát.

Mindezek alapján azt is mondhatnánk: ha minden kötél szakad, a magyar tenger környékének regionális rádiójává válhat a Juventust működtető társaság. Saját nevén ugyanis csak a budapesti 89,5-öt, a fonyódi 101,3-at, valamint a siófoki 92,6 MHz-et tartja. (Partnercégek több városban veszik átadásukat.) Az adó budapesti jogosultsága ugyanis a jövő év elején lejár, s mivel a pályáztatás csak az előkészületeknél tart, biztosat egyelőre még nem tudni róla, annál is inkább, mert a napokon belül életbe lépő médiaszabályozás új szervet állít az ORTT helyére.

Ez nem csupán annyiban borítja a papírformát, hogy a (még) hatályos médiatörvényben előírtnál jóval később indul el a verseny a Juventus hullámsávjáért, de abban is, hogy így a cégnek nemigen lesz módja gazdaságilag rákészülni az új érára – bármit is hozzon az. A fővárosi pozíció elvesztése pedig nem csupán azért érintené érzékenyen a rádiót működtető társaságot, mert egy méretes vételkörzettel lennének szegényebbek, s egyben elvesztenék budapesti „fejüket”, de azért is, mert éppen ezen a vidéken akarnak erősíteni.

Laczkó Endre vezérigazgató alig két hónapja beszélt portálunknak arról, hogy nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni fővárosi és Pest megyei jelenlétükre. A network-ről akkor azt mondta: „Amikor a Juventus hálózatot épített, én még nem dolgoztam itt. A mai viszonyok között még nem lehet konkrét irányt kijelölni. De nagyobbak szeretnénk lenni. Lehetséges cél egy okos, átgondold network felépítése. A rádió önmagában sérülékeny. De ha komplementer médiumokat teszek mellé, a rádió nagyon jól működik, mint kiegészítő médium. Megfontolást érdemel egy komolyabb online portfólió vagy egyéb médiafelület összekapcsolása a rádióval, hogy fajsúlyosabb szereplője legyünk a piacnak.”

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

10 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.