2011. április 11.

Függetlenségét erősíti az osztrák közmédia

Közszolgálati illemkódexet vezetett be az ORF. A cél, hogy ne hagyjanak helyet semmiféle beavatkozásnak.

Közszolgálati illemkódexet vezetett be az ORF. A cél, hogy ne hagyjanak helyet semmiféle beavatkozásnak.

A cég illetékes testületeinek jóváhagyására váró dokumentum célja az, hogy ne férjen kétség az osztrák közmédia függetlenségéhez. A viselkedési kódex a témakiválasztás és a témák kezelése során mutatandó újságírói magatartást járja körül. A munkaanyagban külön fejezetet kapott a (párt)politikai érdekektől való függetlenség éppúgy, mint a gazdasági szereplőktől való távolságtartás, a hitelesség. Saját traktátus jutott a műsor, illetve a hirdetések és egyéb marketinganyagok szigorú különválasztásának is.

Ezzel a hatályos törvényeknél jóval konkrétabb iránymutatást adnak az ORF dolgozóinak. Előírják például, hogy semmilyen körülmények között nem fizethetnek a szereplésért, legyen szó akár szakértői megnyilatkozásról, vagy valamilyen esemény szemtanújáról.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

10 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

16 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.