2013. október 22.

Futóapplikációval jött ki a Puma

A futás sokszor nehéz, sokszor küzdelmes, de egy applikáció sokat segíthet. Ezúttal a Puma rukkolt ki egy ilyennel.

A futás sokszor nehéz, sokszor küzdelmes, de egy applikáció sokat segíthet. Ezúttal a Puma rukkolt ki egy ilyennel.

A sport- és lifestyle márka által piacra dobott alkalmazás, a Pumatrac jelenleg iPhone-on érhető el. Az applikáció különlegessége, hogy abba nem szükséges rengeteg adatot bevinni, mert teljesen másból differenciál, mint a piacon lévő többi alkalmazás. Inkább a környezeti tényezőket veszi figyelembe, mint például a holdfázis, az időjárás, a térbeli helyzet, a tengerszint feletti magasság, a hét napja, az adott napszak, a zenelejátszó lista és a közösségi média aktivitás.

Az alkalmazás használatakor meglepetések is kiderülhetnek a futók szokásairól, például hogy esős időben jobban teljesít, vagy ha hip-hop szól a fülében, gyorsabban teljesíti a becélzott távot.

A Pumatrac használatával világossá válhat az is, hogy mi a legjobb a futónak és erre rövid üzenetekben emlékeztet is. “Nyomd ki a szundi gombot, az átlagsebességed sokkal jobb reggelente!” – ez csak egy példa arra, hogy milyen észrevételt üzenhet meg az alkalmazás, de a futás végeztével, az applikáció megmutatja a pontszámokat, a megtett távolságot, a személyes meglátásait, és az időjárás/napszak miatt kapott bónuszokat is. Ezeket a felhasználó megoszthatja a barátaival és a környezetében élő más futókkal is, ahogy az útvonalak megosztására is mód van. Ennek köszönhetően utazás vagy nyaralás alatt is azonnal értesülhetünk a környéken lévő legjobb futópályákról.

Az alkalmazás emellett a hagyományos funkciókat is tartalmazza: méri a távolságot, az elégetett kalóriát, integrálja a lejátszási listát, és edzésről edzésre nyomon követi a teljesítményedet.