2014. április 11.

Gamerekre hajt a TV2

Új game-show formátumot vásárolt a TV2.

A TV2 a Cannes-i filmvásáron megszerezte az izraeli Keshet International legújabb game-show formátumának jogait. A BOOM! a különböző vetélkedők szellemi és fizikai próbatételeit ötvözi az akciófilmekkel és a videojátékokkal: egy 4 játékosból álló csapatnak kvízkérdések megválaszolásával 8 bombát kell hatástalanítania.

- Nagy örömünkre szolgál, hogy ismét a Cannes-i filmvásár (mipTV) legtöbbet emlegetett formátumát tudhatjuk magunkénak a Keshet International jóvoltából. Az ének iskolája sikere és az előkészítési fázisban lévő Rising Star után a BOOM! lesz a harmadik Keshet formátum, melyet átveszünk - nyilatkozta György Bence, a TV2 program- és hírigazgatója.

- A BOOM! futótűzként terjed világszerte, s nagyon izgalmas együttműködni régi barátainkkal a TV2-nél, akik elviszik show-műsorunkat Magyarországra – mondta a Keshet vezérigazgatója, Alon Shtruzman.

A BOOM! április 3-i izraeli bemutatásakor nézettségi rekordokat döntött, és az ország eddigi legnézettebb game-show-ja lett. Az izraeli premiert követően a formátumot eddig a spanyol Atresmedia, az amerikai FOX, a francia TF1 és a belga VTM vásárolta meg.

A BOOM! magyar adaptációját a TV2 az év második felében tűzi műsorra. A show házigazdáját műsorvezetői castingon fogja kiválasztani a csatorna.