2014. április 22.

Gazda elleni védelem

Saját tulajdonosa ellen kér védelmet több horvátországi napilapszámára az egyik legnagyobb nemzetközi újságíró-szervezet.

Saját tulajdonosa ellen kér védelmet több horvátországi napilapszámára az egyik legnagyobb nemzetközi újságíró-szervezet.

A Nemzetközi Újságíró Szövetség (IFJ) a három legfőbb horvát közjogi méltóság, a parlament tájékoztatási bizottságának elnöke és a kulturális miniszter közbenjárását kéri a rijekai Novi List és a pulai Glas Istre helyzetének rendezése érdekében. Szerintük ugyanis jogilag megkérdőjelezhető döntések miatt jutott kétségbeejtő helyzetbe a két (egy kézben lévő) orgánum.

Kicsit konkrétabban: a munkatársak gyanús pénzmozgásokra hívták fel korábban a hatóságok figyelmét. Márpedig, érvelnek a médiabeszámolók szerint, ha ezek a lépések csődbe juttatják e lapokat, az nem csupán a média sokszínűségét veszélyezteti, de a Novi List esetében egy 114 éves hagyománynak vet véget – idéz a levélből egy helyi portál.

Tulajdonost vált az Új szó és a Vasárnap

11 órája

A Penta csoport eladja a Petit Press kiadóban birtokolt részvényei egy részét, ugyanakkor a magyar lapok a Penta tulajdonában levő News and Media Holdinghoz kerülnek.

Indul a nevezés a Zöld Béka Díjért

15 órája

A díj amellett, hogy elismeri a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő cégeket, kiváló lehetőség arra, hogy a társaságok felmérjék, hol tartanak a beszámoló készítésre vonatkozó uniós előírás teljesítésében.