2014. április 22.

Gazda elleni védelem

Saját tulajdonosa ellen kér védelmet több horvátországi napilapszámára az egyik legnagyobb nemzetközi újságíró-szervezet.

Saját tulajdonosa ellen kér védelmet több horvátországi napilapszámára az egyik legnagyobb nemzetközi újságíró-szervezet.

A Nemzetközi Újságíró Szövetség (IFJ) a három legfőbb horvát közjogi méltóság, a parlament tájékoztatási bizottságának elnöke és a kulturális miniszter közbenjárását kéri a rijekai Novi List és a pulai Glas Istre helyzetének rendezése érdekében. Szerintük ugyanis jogilag megkérdőjelezhető döntések miatt jutott kétségbeejtő helyzetbe a két (egy kézben lévő) orgánum.

Kicsit konkrétabban: a munkatársak gyanús pénzmozgásokra hívták fel korábban a hatóságok figyelmét. Márpedig, érvelnek a médiabeszámolók szerint, ha ezek a lépések csődbe juttatják e lapokat, az nem csupán a média sokszínűségét veszélyezteti, de a Novi List esetében egy 114 éves hagyománynak vet véget – idéz a levélből egy helyi portál.

Lajos Mari a Nosalty kérésére kamerák elé állt

2019. április 17.

A kétrészes kisfilmben két, általa is nagyra értékelt receptet ajánl, így a répatorta muffin és a töltött-tojás-variációk elkészítése igazán nosztalgikus pillanatokat ígér mindenki számára.