2013. január 16.

Gazdát cserélt a Lapcom, Szammer István távozott

A Daily Mail csoport felszámolta a közép-kelet-európai régióban lévő érdekeltségeit.

A Daily Mail and General Trust Plc. kivonult a közép-kelet-európai régióból. Szammer István, a Lapcom ügyvezető igazgatója szerdán délután levélben tájékoztatta a kiadó partnereit, hogy 13 év után távozik a tizedik legnagyobb magyar médiacég éléről. A vevő a Bors bulvárlap kiadója, a Kurens Press Media Kft.

A magyar piac tizedik legnagyobb médiacége, az éves szinten több mint hétmilliárd forintos árbevételt elérő Lapcom Kft. a Győr-Sopron megyei Kisalföld és a Csongrádban megjelenő Délmagyarország kiadójaként ismert elsősorban, de a környező országokban - az eddigi  tulajdonos Daily Mail-csoport stratégiájával összhangban - online befektetéseivel szerzett pozíciókat.

A cég eladásáról szóló pletykák tavaly novemberben erősödtek fel, amikor a Lapcom értékesítette a Használtautó.hu cégben birtokolt tulajdonrészének 50 százalékát a norvég hátterű Schibsted Classified Mediának, amely Magyarországon korábban a Jófogás.hu oldalt üzemeltette.

Szammer István, a Lapcom leköszönt ügyvezetője a távozását bejelentő levélben azt hangsúlyozta, hogy "lehet Magyarországról regionális, jól működő médiavállalkozást irányítani."

A Médiapiac információi szerint a céget a Bors napilap kiadója, a Kurrens Press Media Kft. vásárolta meg, amelynek vezetői, Charles Kovács és Pallagi Ferenc kora délután megjelentek a Lapcom győri székházában, és röviden tájékoztatták a dolgozókat a tulajdonosváltásról.