2012. október 12.

Geolokációs társkereső indult

Elindult Magyarország legújabb és legelső lokáción alapuló társkereső szolgáltatása, a Találkapont.hu. Mobilon, útközben lehet ismerkedni.

Magyarország legújabb és legelső lokáción alapuló internetes társkereső oldala, a Találkapont.hu szolgáltatásának újszerűségét elsősorban az okostelefonokra fejlesztett alkalmazás adja. Nemcsak kereshetünk a társat keresők között, de tartózkodási helyünk alapján a beállításoknak megfelelően bárhol, bármikor képes jelezni, hogy van-e valaki a közelünkben, akivel érdemes összeismerkedni.

Az internet és az okostelefonok fejlődése lehetővé tette olyan szolgáltatások kifejlesztését, melyek várhatóan nagyon népszerűek lesznek a társkeresők körében. Már nemcsak otthon, a számítógép mellett kereshetünk nekünk tetsző párt, hanem mindezt megtehetjük az okostelefonunkról is. A Találkapont.hu webes felülete egy hagyományosnak nevezhető társkereső szolgáltatás, annak minden tudásával, de a hozzá kapcsolódó okostelefonos alkalmazással sok új lehetőséget kínál a felhasználóknak.

A telefon helyadatai alapján nemcsak azt tudjuk megadni, mi éppen hol tartózkodunk, de arra is lehetőségünk van, hogy körbenézzünk: a bennünket érdeklő emberek közül van-e olyan a közelben, akit érdemes esetleg meghívnunk egy kávéra vagy leülni mellé beszélgetni. Természetesen mindezt oly módon, hogy csak akkor jöjjön létre egy találkozás, ha azt mindkét fél szeretné.

Így működika lokációs társkeresés
Így működik a lokációs társkeresés

Az új társkerső szolgáltatás – mintegy ráadásként – olyan randihely kereső funkciót is tartalmaz, amely akár a weben, akár az okostelefonon megkönnyítő az első (vagy bármely további) találkozás helyének a kiválasztását is. A telefonos alkalmazásban ez a funkció is a helyadatok alapján működik, így könnyen és hatékony körbenézhetnek a felhasználók, hol vannak a közelben éttermek vagy egyéb szórakozóhelyek illetve informálódhatnak ezek szolgáltatásairól.

A Találkapont.hu mobil alkalmazása jelenleg Android telefonok számára érhető el, de rövid időn belül indul az iPhone-ra készített változat is. A szolgáltatás december 1-ig tartó bevezető időszakában teljesen ingyenes, csak a speciális szolgáltatások kerülnek pénzbe (pl. kiemelés).