2010. október 21.

Gigabírság a Magyar Telekomnak

Tisztességtelennek ítélte az egyik tavaly sms-játék kapcsán a Magyar Telekom kereskedelmi gyakorlatát a Gazdasági Versenyhivatal.

Tisztességtelennek ítélte az egyik tavaly sms-játék kapcsán a Magyar Telekom kereskedelmi gyakorlatát a Gazdasági Versenyhivatal. 200 millió forintos bírságot szabott ki a távközlési szolgáltatóra. Az összeg meghatározásánál a GVH a promócióból származó árbevételből indult ki, valamint súlyosbító tényezőként értékelte többek között azt, hogy a jogsértés több hónapot ölelt fel, illetve az ügyfelek széles körét érintette.

Az év utolsó három hónapjában futó, „széles körben, intenzív kampánnyal népszerűsített”, 90 Golf, 90 nyertes elnevezésű játékban a nyeremény naponta egy, a teljes játék időtartama alatt összesen 90 darab Volkswagen Golf volt, amelyhez a nyertes - a legtöbb nyereményjátékkal szemben - nem sorsolás útján juthatott hozzá.

A részvételhez a 1727-es számra küldött, tetszőleges tartalmú (pl. Golf) sms-sel kellett a fogyasztóknak regisztrálni, mellyel egyben vállalták, hogy fogadják mobiltelefonjukon a kérdéseket és a kvízjátékkal kapcsolatos egyéb tájékoztató sms-eket. A regisztráció után minden játékos kapott egy újabb üzenetet, benne kvízkérdéssel, s három lehetséges válasszal. Ha jól választott, pontot kapott, ha nhelytelenül, akkor nem, de újabb feladvány mindettől függetlenül érkezett. A küldött sms díja viszont darabonként háromszáz forint volt. A résztvevő addig megtartotta pontjait, amíg legalább napi egy helyes választ beküldött. Az autót mindig azok nyerték, akiknek aznap a legtöbb pontjuk volt.

Eljárása során a GVH megállapította, hogy a játékban jelentős számú, naponta átlagosan több ezer, egyes napokon több tízezer fogyasztó vett részt, akik igen sok sms-t küldtek 300 forint ellenében, jelentős bevételt eredményezve a Magyar Telekom számára. A játékban érintett fogyasztók többsége csak egy regisztrációs sms-t küldött meg, míg a nemcsak egy regisztrációs SMS-t megküldő fogyasztók negyede a regisztrációs SMS-en kívül csak egy kvíz kérdésre adott választ. A játék során nyertes fogyasztók által küldött SMS-ek száma igen magas, átlagosan több ezer volt.

A regisztrálást megelőzően megküldött sms-ek kapcsán a GVH – többek között – megállapította, az a tény, hogy a játékban érintett fogyasztók többsége csak egy regisztrációs sms-t küldött 300 forintért, tehát a kvízjátékban valójában nem vett részt, már önmagában arra mutat rá, hogy a Magyar Telekom által a játékkal összefüggésben megvalósított kereskedelmi gyakorlat alkalmas volt a fogyasztók megtévesztésére. Az sms-ek tartalmai, szövegezései a GVH szerint alkalmasak voltak arra, hogy a fogyasztók egy nem reális képet alkossanak a játékról.

A fogyasztó alappal vélhette ugyanis, hogy a „Golf” szó megküldésével a játékban való részvétele biztosított, az nem igényel további fogyasztói aktivitást – amely azonban nem felelt meg a valóságnak, figyelemmel a játékszabályzatban foglaltakra - írják. A regisztrálást követően megküldött sms-ek kapcsán a GVH a fogyasztó nyerésközeli helyzetére, az aznapi nyerés lehetőségére, esélyére történő utalást, illetve az utolsó napi nyeremény megnyerésének lehetőségéről szóló tájékoztatást kifogásolta. „A kereskedelmi gyakorlat agresszív jellege kapcsán a GVH – többek között – kiemelte, hogy a regisztrálást követően a játékban résztvevők akár tucatnyi (kvízkérdést tartalmazó, aktiváló és egyéb promóciós jellegű) sms-t is kaphattak egy-egy válasz sms között, továbbá, hogy ezen sms-ek célja egyértelműen a fogyasztó sürgetése volt annak érdekében, hogy további emelt díjas sms-eket küldjön meg az eljárás alá vont részére. Ezzel a gyakorlattal viszont a Magyar Telekom az érintett fogyasztókat a jogszabályokba ütköző módon, agresszíven ösztönözte a játékban való részvételre” – áll a közleményben. Mint írják, a bírság meghatározásánál a GVH a promócióból származó árbevételből indult ki, valamint súlyosbító tényezőként értékelte többek között azt, hogy a jogsértés több hónapot ölelt fel, illetve az ügyfelek széles körét érintette.