2016. augusztus 19.

Gigászi pénzek a virtuális valóságból

Tegnap az elméletről írtunk – jöjjön ma a gyakorlat! Hihetetlen, mekkora pénzeket termel nemsokára az AR és a VR a prognózisok szerint.

Jól passzol ugyanis a portálunk által tegnap címlapon vázolt jövőképhez az International Data Corporation (IDC) előrejelzése. Amely szerint a kiterjesztett és a virtuális valóságból (AR/VR) származó bevételek 2020-ra elérik a 162 milliárd dollárt. Ami csinos summa, különösen, ha az idei évre tervezett 5,2 milliárddal vetjük össze.

Évekig a sci-fi kategóriájába tartozott az AR és a VR, ma a nagy teljesítőképességű okostelefonok és a megfizethető VR-szettek révén a piac felkészült a fizetős és a felhasználók által generált tartalmak által vezérelt fejlődésre – emelik ki a 16 oldalas fizetős tanulmányban, amelynek egyes részleteit több médium is idézi.

Az elemzők szerint nagyjából fele-fele arányban oszlanak meg a költések a hardverek és a szoftverek között, talán az előbbiek enyhe túlsúlyával. De mind nagyobb szeletet hasítanak ki majd maguknak a kapcsolódó (például logisztikai) szolgáltatások is. Az AR-nél idén és jövőre valamivel gyorsabb ütemben terjednek a VR-termékek a kutatók szerint, de a trend később megfordul.

Az IDC értékelése szerint a szektor bevételeinek háromnegyedét az Egyesült államokban, Nyugat-Európában és a japán nélkül számított ázsiai-csendes-óceáni térségben könyvelhetik majd el 2020-ig, idén a három régió nagyjából ugyanakkora forgalmat bonyolít le, de a jövőben az USA elhúz a többiek mellett, de a lehagyott két térség is legalább duplázni fogja a forgalmát minden évben.

 

A Facebook ismét lecsapott

14 órája

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.