2016. június 24.

Globálisan támad a Vice

Nemzetközi szerződéscsokorral lát neki a világ meghódításának az amerikai ifjúsági médiamárka, tovább erősítve ezzel hazai pozícióit is.

Több képernyőn is kínált tartalmaival 51 országban lesz nemsokára elérhető az amerikai társaság szolgáltatása, A nemzetközi jelenlét mellett jelentősen megugrik a potenciális közönség és a beszerezhető tartalom köre is, de a bevételi oldal meglendülésére is számítanak a helyi gyártás és terjesztés révén.

A Vice mindenhol a helyi sajátosságokat figyelembe véve lép be a piacra. Indiában és a Közel-Keleten háromképernyős megoldást kínálnak, míg Ausztráliában és Új-Zélandon éjjel-nappal sugárzó tévécsatornával egészítik ki már meglévő digitális és mobilos kínálatukat. Afrikában és Délkelet-Ázsiában egyértelműen a lineáris műsorszolgáltatás mellett teszi le a garast a társaság egy szakportál beszámolója szerint.

Shane Smith alapító vezérigazgató eközben, ha félszívvel is, de bocsánatot kért a publikumtól, mondván, nemrég még arról beszélt, hogy 12 hónapon belül 12 újabb piacra lépnek be, de az igazság az, hogy négy hónap alatt 44 államban jelennek meg. Mindezt azzal toldotta meg, hogy a Vicelandet a világ leggyorsabb ütemben bővülő televíziós hálózatává kívánják tenni.