2010. május 18.

Google: csak egy újabb képernyő

Újabb platformon vetné meg a lábát a keresőjéről és logójának színes betűiről is ismert informatikai mamutcég. Bemutató várhatóan napokon belül.

Újabb platformon vetné meg a lábát a keresőjéről és logójának színes betűiről is ismert informatikai mamutcég. A koncepció lényege: mindegy, milyen képernyőn, csak nézz. És légy interaktív – és a mi eszközünket használd. Ha már szereztünk remek partnereket a kütyü elővarázslásához. Bemutató: várhatóan napokon belül.

Most a tévéképernyőkre vetett szemet az amerikai társaság. Az elképzelés lényege, hogy egy IPTV-készülékkel tennének hozzáférhetővé (és párhuzamosan használhatóvá) minél több alkalmazást. Szakmai portálok találgatásai szerint napokon belül startolhat a Google TV, amelyhez olyan világcégeket sikerült megnyernie a társaságnak, mint az Intel, a Logitech vagy a Sony.

A lényeg, hogy tévézés közben se kelljen olyan alkalmazások használatáról lemondanunk, mint a Picasa, a Twitter vagy a YouTube. A feladatmegosztás is meglehetősen világos: a doboz belsejében egy Intel-processzor pörög majd, a Sony biztosítja a kompatibilis tévékészülékeket, a Logitech dolga pedig a billentyűzet és a képernyő közötti kapcsolat biztosítása.

Az első – set-top boxra emlékeztető – darabokat várhatóan még ezen a héten, a Google/IO konferencián bemutatják. A feltehetőleg hónapok óta fejlesztett eszköz várhatóan az eredetileg mobiltelefonokra fejlesztett Android operációs rendszerrel futna, böngészőként pedig a Chrome-ot kapná meg.

Címkék: google