2014. április 21.

Google: megint tévéznek

A Google nem adja fel; sajtóhírek szerint ismét nekifutnak tévébox-elképzeléseik megvalósításának, fátylat borítva a Google TV-sztorira.

A Google nem adja fel; sajtóhírek szerint ismét nekifutnak tévébox-elképzeléseik megvalósításának, fátylat borítva a Google TV-sztorira.

A Handelsblatt által idézett értesülés szerint az új szolgáltatás neve Android TV lehet, a működési elv pedig egy már többször bizonyított metódust követne. Az Apple TV-hez és az Amazon által bemutatott Fire TV-hez hasonlóan ugyanis az internet-alapú film- és tévéadás-letöltés adná a modell gerincét. Ezt egészítenék ki online játékok, amihez videós csevegő-szolgáltatás is társulna.

Így a kérdés már csak az, mennyiben kombinálnák a Google (a riválisoknál jóval olcsóbb, Amerikában 35 dollárért, Európában 35 euróért kínált) Chromecast stick-jével az új platformot. Az új eszköz akár feledtetheti is a tavaly év végi óriás-bevásárlás, a Nest megszerzése körüli problémát. A cég M2M-tűzjelzőinek árusítását ugyanis az eszközök műszaki hibája miatt leállították.

Tulajdonost vált az Új szó és a Vasárnap

11 órája

A Penta csoport eladja a Petit Press kiadóban birtokolt részvényei egy részét, ugyanakkor a magyar lapok a Penta tulajdonában levő News and Media Holdinghoz kerülnek.

Indul a nevezés a Zöld Béka Díjért

16 órája

A díj amellett, hogy elismeri a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő cégeket, kiváló lehetőség arra, hogy a társaságok felmérjék, hol tartanak a beszámoló készítésre vonatkozó uniós előírás teljesítésében.