2010. július 10.

Görög médiakáosz

A külvilág számára szokatlan tartalékot rejt a görög médiarendszer: erre pedig szívesen lecsapna a kormányzat.

A külvilág számára szokatlan tartalékot rejt a görög médiarendszer: erre pedig szívesen lecsapna a kormányzat.

Arról egyeztetnek ugyanis, hogyan lehetne rendet vágni a balkáni ország káoszos frekvenciarendszerében. A görög URH-adók jelentős hányada ugyanis mindenféle engedély nélkül működik, egyes források szerint a kereskedelmi adók alig harmada rendelkezik engedéllyel, a többiek egyszerűen „beköltöztek” egy szabad hullámsávra. Így fordulhatott elő, hogy egy 11 milliós országban közel ezren használnak valamilyen frekvenciát.

Két éve már megpróbálta tisztába tenni a rendszert a kormányzat, de akkor kudarcot vallottak törekvéseik. Most azonban újabb, e hónap végén záruló egyeztetési kör indult a kérdésben. Márpedig az engedélyezéssel (és így a legalizálással) pénzhez juthatna a költségvetés.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

23 perce

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

18 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.