2013. február 01.

Grand Canyon a Google Street View-ban

A cég szakemberei 120 kilométert tettek meg gyalogosan egy direkt erre a célra készült hátizsákkal.

A cég szakemberei 120 kilométert tettek meg gyalogosan egy direkt erre a célra készült hátizsákkal.

Mostantól bárki virtuális sétára indulhat a Grand Canyon túraútvonalain a Google Street View-ban, miután a cég szakemberei 120 kilométert tettek meg gyalogosan egy direkt erre a célra készült hátizsákkal és az arra rögzített 15 lencsét tartalmazó fényképezőgéppel. A túráik során összesen 9500 képet készítettek, ezek kerültek fel most az internetre - közölte a cég.

A szolgáltatás a világ 45 országának több mint 3000 városát teszi bejárhatóvá az interneten. Korábban autókkal, hómobilokkal, kerékpárokkal és különleges beltéri eszközökkel már olyan, nehezen elérhető tájakat is bejárhatóvá tettek az interneten, mint az Antarktisz, az Északi-sark, az óceánok mélye, vagy éppen az Amazonas esőerdői.

A szolgáltatást érintő hazai vonatkozású hír, hogy Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke egy hétfői konferencián bejelentette: sikerült lezárni a Google utcakép-szolgáltatás adatkezeléssel kapcsolatos kérdéseit. Mint elmondta: ha a kiadott állásfoglalásban szereplő kritériumokat betartják, akkor a szolgáltatás működése nem sért érdeket, vagy ha mégis, akkor annak megszüntetésére megvannak a jogi garanciák. Azaz itthon is elstartolhat a szolgáltatás.