2010. augusztus 17.

Gyengék vagyunk tévézésben

Számos szomszéd nemzet fiainál-lányainál kevesebb magyar tévézik – számolhatunk le egy idehaza igencsak elterjedt közhiedelemmel.

Számos szomszéd nemzet fiainál-lányainál kevesebb magyar tévézik – számolhatunk le egy idehaza igencsak elterjedt közhiedelemmel.

Az 55 ország több mint 27 ezer online felhasználója körében végzett kutatás adatai alapján Európában tévéznek a legkevesebben. Az öreg kontinens válaszadói a százfokú skálán 89 pontot értek el képernyő-bámulásukkal, míg Ázsia és Latin-Amerika egyaránt 104, a Közel-Kelet és Észak-Amerika 101-101 ponttal zárt.

Hazánk (megkérdezett) fiai közül pedig még a földrész-átlagnál is kevesebben töltenek időt a tévé előtt. Különösen alacsony a 81 pontos eredmény, ha a kínaiak, indiaiak és brazilok 108 vagy az olaszok 106 pontját nézzük. Szomszédjaink közül a románok 103, az ukránok 101 ponttal zártak (utóbbi eredmény hajszálra egyezik az egyesült Államokéval), míg a horvátok a válaszadó-átlag 93 százalékát hozták. Az osztrákok csupán 69-et, a lista legvégére került németek pedig eggyel ennél is kevesebbet.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

6 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.