2010. március 12.

Gyerekeket támogat a Blikk

Indul a Blikk Napraforgó programja: Jakupcsek Gabriella, Erős Zsolt, Vujity Tvrtko, Szabó Győző és Murányi Marcell a program zsűrije.

A Blikk kiadója, a Ringier Kiadó CSR stratégiája alapján, minden lapját bevonva szervezi társadalmi felelősségvállalási tevékenységét. A Kiadó évről évre kiválasztja azokat a területeket, ahol a médiában betöltött súlyának megfelelően segíteni tud társadalmi kérdésekben. Ezek között a területek között 2006 óta kiemelten szerepel a gyermekek segítése. A gyermekétkeztetés, sérült gyermekek, ifjúsági sport, nevelőszülő program, KAPOCS Adományprogram és gyermekkórházak támogatása után a Blikk Napraforgó ismét egy olyan lehetőség, amivel tenni tud a gyermekekért.
A Blikk Napraforgó program lényege: rendszeresen, szervezett keretek között segíteni olyan gyermekeken, akik vagy kivételes tehetségük, vagy rendkívül hátrányos, nehéz helyzetük miatt figyelmet és támogatást érdemelnek. A Blikk Napraforgó program célja, hogy valódi, gyakorlati segítséget nyújtson tehetséges és rossz körülmények között élő gyermekeknek, fiataloknak, és ezzel jövőképet, reményt és erőt adjon nekik.
Egyéni jelentkezések mellett a lap olyan intézmények, közösségek (iskolák, egyesületek, gyermekmentők, stb.) leveleit is várja, amelyek szintén kiemelten tehetséges vagy nehéz sorsú fiatalokkal foglalkoznak, illetve mindennapi munkájukhoz tartozik a gyermekek segítése. Havonta egy gyermeket vagy intézményt választ ki a Blikk által felkért zsűri.
A Blikk 2010-ben összesen 10millió forinttal támogatja a kiválasztott gyermekeket. Egyes indokolt esetekben a Blikk külön adományokat is gyűjt, olvasók segítségét igénybe véve. A lehetőségek függvényében különleges kívánságokat, egyedi gyerekálmokat is igyekszik teljesíteni, pl.: találkozás ismert emberekkel, családi utazás megszervezése, rég nem látott rokon felkutatása. A program kiírása: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/hatranyos-helyzetu-fiatalokon-segit-a-blikk-2012833/
A lap által felkért zsűri minden hónapban egy gyermeket, illetve szervezetet választ ki. A zsűri tagjai Jakupcsek Gabriella műsorvezető, Erős Zsolt hegymászó, Vujity Tvrtko műsorvezető, Szabó Győző színész és Murány Marcell a Blikk főszerkesztője. http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/sztarok-segitenek-a-blikk-kel-2012875/