2012. május 04.

Gyermekálmokat valósít meg az NLCafe

33 kívánság címmel indította el jótékonysági programját a Nők Lapja Café.

33 kívánság címmel indította el jótékonysági programját a Nők Lapja Café.

A kezdeményezés keretében 33 nehéz sorsú – beteg, hátrányos helyzetű, árva – gyermek kívánságát teljesíthetik az olvasók. A felhívást saját oldalán tette közzé az internetes lap, ahol a 33 kívánságra 84 jótündér jelentkezett, és több mint 10 ezer olvasói szavazat döntött arról, hogy közülük végül ki teljesítheti a kiválasztott gyermek álmát.

A két hétig tartó szavazás végén megszületett a döntés. Az internetes portál munkatársai minden felajánlást örömmel fogadtak, de egy kívánságot csak egy ember teljesíthetett. A szerkesztőség sikerként könyvelte el, hogy mind a 33 gyerek vágya teljesülni fog, még akkor is, ha ehhez néha nagyon speciális partnerre volt szükség.

Legtöbbször azonban hétköznapi emberek, néha maguk is kisgyermekes szülők jelentkeztek, hogy valóra váltanak egy álmot. Megtehették, hiszen ezek különlegessége abban rejlett, hogy többségében az átlagember számára filléres vágyakról, elsősorban élményszerzésről volt szó.

- Ilyen, hétköznapi szemmel apró vágyak teljesítésére bárki képes. Ehhez csak egy kicsit kell odafigyelni a környezetünkben élőkre, és persze késznek kell lenni minimális áldozatra. Biztosak voltunk, hogy az érzékenység jellemző az olvasónkra is. De a több mint tízezer lelkes szavazó, tenni-segíteni akaró sokunkat meghatott a szerkesztőségben - mondta Nagy Sebestyén, a Nők Lapja Café főszerkesztője.

Az olvasók önzetlen segítsége azonban a gyerekek álmain is túlmutatott: a jótündérek számára magától értetődő volt, hogy a kívánság teljesítése mellett egész napos kiegészítő programokat is felajánlottak. Az Aggteleki-cseppkőbarlangba vágyó kisfiúnak egy komplett barlangász-túrát szervez egy egyesület, egy vitorlázásról álmodó kislánynak pedig sétahajó-túrát és egy különleges vacsorát is felajánlott egy balatoni yacht klub. De egy plusz fagyizás, apróbb figyelmességek még a legszerényebb felajánlások mellett is elfértek a programban.

A jelentkezők között számos külföldi lakhelyű olvasó, valamint sok hazai ismert személyiség is előfordult: sportolók, politikusok, zenészek. Így például a végül győztes FTC mellett az Újpest kapusa és Deutsch Tamás MTK elnök is ringbe szállt, hogy teljesítsék egy kisfiú álmát, aki egy bajnoki meccsre szeretne eljutni. Hasonlóan erős mezőny volt a ralisoké: négy sokat bizonyított harcos küzdött Kanalas Gyuriért, hogy ő hívhassa meg a látássérült kisfiút néhány körre. Másfelől Budapest neves éttermei és séfjei vetélkedtek egy kissrácért, akinek családja egy bedőlt lakáshitel áldozataként él egy félkész házban, ahol már víz sincs.