2012. szeptember 17.

Gyorsan zár a köztévé

Kritikus anyagi helyzetére hivatkozta leállította Románia egyetlen kulturális televízió-csatornáját a helyi köztévé.

Kritikus anyagi helyzetére hivatkozta leállította Románia egyetlen kulturális televízió-csatornáját a helyi köztévé.

A TVR Cultural számára valóban több volt baljóslatú napnál szeptember 13.: ekkor született meg a döntés, hogy két nap múlva - tíz esztendő után - búcsúzik közönségétől a tematikus adó. Hogy mennyire gyászolta meg a közönség, nem tudni, de korábbi hírek szerint messze 1 százalék alatt maradt a program közönségaránya.

Azt tudni egyelőre: a közszolgálati kettes csatornára költözik az itt futó produkciók némelyike. Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a sorsa a másik, korábban szintén bezárásra ítélt tematikus adónak, az alig három éve működő TVR Info hírcsatorna ráadásul a kultúrprogramnál költségesebb médiaformátum.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.