2010. július 29.

Gyorsul a brit internet

Negyedével gyorsult a szélessávú letöltés Nagy-Britanniában 12 hónap alatt – tudható meg abból a kutatásból, amelyet a helyi médiahatóság rendelt meg.

Negyedével gyorsult a szélessávú letöltés Nagy-Britanniában 12 hónap alatt – tudható meg abból a kutatásból, amelyet a helyi médiahatóság rendelt meg.

Az Ofcom vezetése ennek ellenére nem érez felhőtlen boldogságot, hiszen továbbra sem szűnt meg egy régóta jelzett probléma. Jelentős maradt ugyanis a különbség a névleges és a tényleges sávszélesség között. Márpedig a nagyközönség számára a letöltési sebesség az egyetlen olyan adat, ami minősíti a szolgáltatást – jelzik.

A másodpercenként 8-10 megabitesnek reklámozott DSL-szolgáltatások átlagos áteresztőképessége 3,3, a 20-24 megabiteseké kétszer ekkora volt, a kábeleseknél az ígért 10 megabit helyett „csak” 8,7 teljesült, míg a kétszer ekkora vállalásnál körülbelül 15,7.

Romlott a helyzet, ha arányaiban tekintünk a képre: míg tavaly áprilisban a vállalt (középértéken 7,1 megabit) 58 százaléka teljesült, addig ma maximum 11,5 megabitról szól az átlagos szerződés – és ennek 45 százalékát kapja meg a felhasználó.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

8 perce

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

6 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.