2011. szeptember 16.

Gyorsul a mobilreklám-piac Európában

Az öt legnagyobb piac bevételei 2014-re elérhetik az 1 milliárd dolláros álomhatárt, ami gyorsabb növekedést jelent, mint korábban becsülték.

Az öt legnagyobb európai piac bevételei 2014-re elérhetik az 1 milliárd dolláros álomhatárt, ami gyorsabb növekedést jelent, mint korábban becsülték. Korábban ugyanis azt gondolták, hogy 2015 lehet e mérföldkő átlépésének éve. Jelenleg a vizsgált piacok bevételeinek majd felét az Egyesült Királyság adja, ez csökkenni fog az elkövetkező években, de így is ők maradnak a vezető szereplők.

A vártnál is gyorsabb lehet a mobilreklám-piac növekedése Európa legnagyobb piacain (Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország) - derül ki az adsmobi és a mobileSQUARED ingyenesen letölthető kutatásából.

Az adatok szerint idén a e kulcspiacokon 264 millió dollárnyi bevétel termelődik a szegmensben, s az egymilliárdos álomhatárt 2014-ben léphetik át, ami optimistább jóslat, mint a korábbi: ekkor még 2015-öt gondolták az "egymilliárdos évnek".

A növekedést a kutatók szerint elsősorban az okostelefonok rohamos terjedése és az alkalmazások piacának fejlődése hajtja. Ennek nyomán 2016-ra 1,8 milliárd dollárt termelhet a mobilreklám szegmens az öt nagy európai piacon.

Az öt piac közül is messze kiemelkedik az Egyesült Királyság, amely jelenleg a médiatípus által generált bevételek 47 százalékát termeli ki, jócskán ráverve így az utána következő francia és olasz piacra.

2016-ra a brit részarány 40 százalékra csökken, de a dominancia így is megmarad. A leggyorsabb bővülést viszont a német piac produkálja a felmérés szerint. A német mobilreklám-költés néhány év alatt 14 millióról 98 millió dollárra nőhet.

 

További részletek ezen a linken.