2017. szeptember 28.

Győzteseket hirdetett a Telenor

Pénzügyi, oktatási és képalkotó vállalkozások kerültek a mobilszolgáltató startup programjába.

Idén három magyar startup vállalkozás vehet részt Telenor Accelerate programban. A zsűri döntése értelmében 2017-ben egy gyerekeknek szánt virtuális pénztárcát fejlesztő Family Finances alkalmazás, az oktatást gamifikáció segítségével élvezetesebbé tevő BeeTheBest, és a mozgó részleteket tartalmazó fotókat készítő Vimage alkalmazás fejlesztői vehetnek részt a gyorsító programban. Az induló vállalkozásokat a Telenor pénzügyi befektetéssel és szakmai támogatással segíti.

A 2017-es Telenor Accelerate nyertesei és leendő mentoraik:

Family Finances – olyan családi pénzügyi app és virtuális pénztárca fejlesztői, amelyet kifejezetten gyerekek számára készítettek, a zsebpénz okos felhasználásához.

Mentorok: Oszkó Péter (Oxo Group) és Vinnai Balázs (Misys Digital Channels)

BeeTheBest – egy gamifikációt alkalmazó online pedagógiai motivációs rendszer, amely a tananyagot szintekre osztja, a teljesítését pedig pontokkal és virtuális jelvényekkel jutalmazza.

Mentorok: Simó György (Day One Capital) és Varga Zoltán (Central Invest)

Vimage – az alkalmazással bármilyen okostelefonon egyszerűen lehet cinemagráfokat, vagyis mozgó képrészleteket tartalmazó állóképeket készíteni.

Mentorok: Pistyur Veronika (Bridge Budapest), Várkonyi Balázs (Extreme Digital)

A programra 110 startup vállalkozás jelentkezett, amelyek közül előválogatás során választották ki azt a kilenc csapatot, akik a szeptember 26-án megrendezett Pitch Day-en tarthattak előadást a szakmai zsűri előtt. Közülük jutott be három nyertes startup a programba, melyek 5-10 millió forintos befektetést, és összesen 150 millió forint értékű támogatást kapnak a Telenortól.

„Büszke vagyok arra, hogy a tavalyi első program után idén is ilyen sok startup vállalkozás jelentkezett a felhívásra. Kíváncsian várom, hogy a közös gyorsítást követően milyen pályát futnak be ezek a kiemelkedően tehetséges csapatok. Komoly innovációs erő van a fiatal magyar startupokban, mi is sokat tanulhatunk tőlük. Az általuk fejlesztett digitális megoldások hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Magyarország minél gyorsabban a digitális fejlődés élvonalába kerüljön"– mondta Alexandra Reich, a Telenor Magyarország vezérigazgatója a verseny nyerteseinek kihirdetésekor.

 

 

 

 

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

6 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

12 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.