2014. augusztus 11.

Gyümölcsözőek a Springer digitális befektetései

Internetes üzleteinek kiépítése növekedési pályán tartja az Axel Springer konszernt, a bevételek bő felét már a digitális terület hozza.

Internetes üzleteinek kiépítése növekedési pályán tartja az Axel Springer konszernt, a bevételek bő felét már a digitális terület hozza.

A vállalat tájékoztatása szerint az idei második negyedévben nyolc százalékkal, 744,4 millió euróra nőtt a forgalom. Az egyszeri hatásoktól megtisztított EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) április és június között 8,2 százalékkal, 147,8 millió euróra emelkedett.

A tavalyi év azonos időszakához képest az első félévben 6,2 százalékkal nőtt a konszern forgalma. 10,6 százalékával az EBITDA növekedése még magasabbnak bizonyult. A digitális aktivitás az első félévben a konszernforgalom 51 százalékát tette ki, míg a konszern EBITDA esetében ez több mint 65 százalék volt. A Bild és a Welt print márkák és az Immonethez vagy a Stepstone-hoz hasonló digitális üzletek együttműködése sikeresnek bizonyult.

Mathias Döpfner Springer-vezér az idei évre vonatkozó előrejelzéseit is megerősítette. Szerinte az eredmény növekedése is pozitív éves prognózisukat erősíti, az apróhirdetési kínálattól pedig még többet várnak.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Sztárok táncolnak októbertől a TV2-n

2 órája

Dancing with the Stars – Mindenki táncol címmel, Lékai-Kiss Ramóna és Stohl András műsorvezetésével október 10-én, a tervezetthez képest egy héttel később indul a nemzetközi sikerű táncos showműsor.