2010. augusztus 31.

HBO: 25 Emmy-díj

Kereken negyedszáz Emmy-t söpört be az idén az HBO. Ez még akkor is szép eredmény, ha csak minden negyedik jelölésük jött be.

Kereken negyedszáz Emmy-t söpört be az idén az HBO. Ez még akkor is szép eredmény, ha csak minden negyedik jelölésük jött be.

Nyolcszor léphettek a díjátadó gála pódiumára a csatorna képviselői, a többi díjat a Creative Arts Emmy-vel zsebelték be, lekörözve ezzel valamennyi riválist.

Az idei év legnagyobb várományosa kétségtelenül „Az elit alakulat” folytatásaként emlegetett, 24 jelöléssel büszkélkedő a „The Pacific - A hős alakulat” volt, amely végül 8 kategóriában vitte el a díjat. A legjobb televíziós minisorozat, szereposztás, speciális vizuális effektek, hangkeverés, -vágás mellett a legjobb művészeti vezető, maszk és smink kategóriában is győzött a széria.

A Claire Danes főszereplésével készült „Temple Grandin” összesen 15 kategóriában remélhetett díjat, végül 7 szoborral tért haza. Ez lett a legjobb tévéfilm, rendezés, de a női fő- és mellékszereplő, a férfi mellékszereplő kategóriában is diadalmaskodott. Emellett a legjobb zeneszerzőnek és vágónak járó díjat is hazavihette.

A csatornacsalád mindkét adója 3-3 alkalommal ismétli meg (eredeti nyelven) a gálát. Az HBO szeptember 4-én, 8-án és 27-én, az HBO2 6-án, 15-én és 18-án – áll közleményükben.