2010. november 30.

HBO – Romazsarukkal

Egyszerre mutatja be a romák és a rendőrök mindennapjait az HBO e héten induló új sorozata. Három történet – egy széria.

Egyszerre mutatja be a romák és a rendőrök mindennapjait az HBO e héten induló új sorozata. Három történet – egy széria.

A magyar HBO legújabb saját gyártású dokumentumfilmje, a Romazsaruk a rendőri hivatást választó romák nehézségeiről mesél. Három történeten, három hétköznapi figura szemén keresztül, akik az ország három különböző szegletéből érkeznek.

A dokumentumfilm három különböző életszakaszban lévő roma ember életét vázolja fel, akiknek különböző céljaik vannak. Egyvalami azonban közös bennük: mindhárman olyan álmot álmodtak maguknak, amelyet kevés roma tud megvalósítani: ki akarnak törni, amihez a rendőri pálya jelenti az utat. Sanyi, a főváros VIII. kerületében szolgálatot teljesítő, aktív rendőr szeretne hazakerülni Mátészalkára, a szülei közelébe. Mihály, a nyugalmazott vidéki rendőr szeretné hasznosítani mindazt, amit megtanult, és szeretne újra egyenruhában szolgálni. Bea, aki évek óta rendőrségi ösztöndíjas, szeretné, ha felvennék a szegedi rendészeti iskolába, hogy rendőr lehessen – közölte a mozicsatorna.

A Romazsaruk december 2-től látható az HBO műsorán.