2011. február 01.

HBO-s alkotás az év dokumentumfilmje

A díjat a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Film- és Tévékritikusi Szakosztálya ítélte oda a Láthatatlan húroknak.

A díjat a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Film- és Tévékritikusi Szakosztálya ítélte oda a Láthatatlan húroknak.

Idén Sós Ágnes Láthatatlan húrok - A tehetséges Pusker nővérek című filmje nyerte el a MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztálya által alapított Magyar Filmkritikusok Díját dokumentumfilm kategóriában. A film egy tehetséges kecskeméti testvérpárról, az ő versengésükről és kötelékükről szól.

Az elismerést 1962 óta osztják ki, s minden évben január végén adják át a Magyar Sajtó Házában. A díjakat Báron György, a Film- és Tévékritikusi Szakosztály elnöke adta át. A megmérettetésen nincs nomináció, előzsűri nevezi meg az általa színvonalasnak értékelt dokumentumfilmeket, majd abból a szakosztály tagjai választanak nyilvános vita során, illetve maguk is további filmeket javasolhatnak.

Idén a Boronyák Rita, Varga Balázs és Báron György alkotta előzsűri egyhangú szavazással a Láthatatlan húrokat javasolta 2010 Legjobb dokumentumfilmjének. A kategóriában további három film került be a díjra felterjesztett alkotások közé: a Sorsod Borsod, a Fata Morgana és az Inkubátor.

Jelenet a filmből. Forrás: HBO
Címkék: hbo múosz

Fesztiválgyőztes a Spektrum sorozata

1 napja

A „Tabukról tabuk nélkül″ 2019-ben bemutatott 2. évada megnyerte az olaszországi Oniros Filmfesztivál fődíját a dokumentumfilmek kategóriájában.