2011. május 02.

HD csatornákat hoz a magyar piacra a Discovery

2011. május 1-jétől érhető el itthon az Animal Planet HD és a Discovery HD Showcase.

2011. május 1-jétől érhető el itthon az Animal Planet HD és a Discovery HD Showcase.

2011. május 1-jétől a magyar piacon is a Discovery Networks kínálatában szerepel az Animal Planet HD és a Discovery HD Showcase. Az Animal Planet HD nagy felbontású, 1080i formátumban sugározza a vadvilággal, házi kedvencekkel, természettel foglalkozó műsorait.

A Discovery HD Showcase minden programot felkonvertálás nélkül, valódi HD (1080i) minőségben forgat és sugároz. A csatorna a tudomány és technika, életstílus, kultúra és utazás témaköreiben válogat napi 24 órában a Discovery Networks HD műsoraiból.

"Figyelembe véve, hogy Magyarországon a HD csatornák elérhetősége egyike a három legfontosabb oknak, amiért a néző nagyobb TV csomagra vált, biztos vagyok benne, hogy a Discovery Networks HD kínálata vonzó termék lesz a magyar műsorszolgáltatók számára" - mondta el Vantsa László, a Discovery Networks Magyarországért, Romániáért, Csehországért és Szlovákiáért felelős kereskedelmi és terjesztési igazgatója.

Az Egyesült Államokban 2002-ben indított a Discovery a hét minden napján 24 órában sugárzó HD csatornát,, amely azóta 80 országban  került bevezetésre. A Discovery HD Lengyelországban 2006-ban, nálunk 2009-ben vált elérhetővé.

Címkék: discovery HD