2012. október 09.

HD-tartalmak a Sport1-nél

Ezzel párhuzamosan a SportM közösségi médiaszolgáltatásként folytatja.

Ezzel párhuzamosan a SportM közösségi médiaszolgáltatásként folytatja.

December közepétől átáll a HD-közvetítésekre a Sport1 - közölte a Chello Central Europe. Elsőként a UPC kábeltelevíziós hálózatán lesz elérhető a szolgáltatás, 2013 januárjától pedig további szolgáltatók ügyfelei is jobb minőségben követhetik a Sport1 műsorait.

Így többek között a magyar, a spanyol bajnokság, az FA-kupa, a Német Kupa,a három kiemelt amerikai lga (NFL, NHL, NBA), illetve a Bajnokok Ligája tavaszi mérközései kerülnek HD-minőségben a nézők elé.

A Bajnokok Ligáját érintő nézettségi hír, hogy a Sport1 tájékoztatása szerint a múlt heti Barcelona-Benfica meccsre közel 700 ezren kapcsoltak oda. A Barcelonának még egy magas nézettséget köszönhet a csatorna: a legutóbbi El Classicóba 750 ezren néztek bele.

Mint Málnay B. Levente, a Chello Central Europe vezérigazgatója elmondta: mindkét alkalommal a harmadik legnézettebbek tudtak lenni a két országos kereskedelmi tévé mögött a 18-49 éves férfiak, azaz fő célcsoportjuk körében.

Szintén a Chello sportos portfolióját érintő hír, hogy az NMHH Médiatanácsa közösségi médiaszolgáltatásként usmerte el a SportM-et. Ennek nyomán  napi 12 alkalommal Hír-M címmel adnak 15 perces hírszolgáltatást, emellett több sport témájú portrésorozatot és dokumentumfilmet is bemutat a csatorna.