2016. június 30.

HDR-megállapodás született

Az LG Electronics (LG) bejelentette együttműködését a British Broadcasting Corporationnel (BBC), valamint az SES műhold-üzemeltetővel.

Az LG legújabb OLED tévéin fognak megjelenni azok az élőben, műholdas kapcsolaton keresztül sugárzott kiváló minőségű HDR tartalmak, amelyek a lefelé kompatibilis HLG (nagy dinamikatartományú szabvány) technológiát alkalmazzák. A lefelé kompatibilitás a HLG technológia esetén azt jelenti, hogy a csupán standard dinamikatartományú (SDR) tartalmak megjelenítésére képes televíziók kontrasztarányát és színvisszaadási képességeit is javítani tudja. A HDR műsorsugárzás bemutatására az LG és a BBC az SES Astra műhold-hálózatát fogja használni. Az SES új HDR tesztcsatornája pedig lehetővé teszi a partnerek számára, hogy teszteljék a különböző kijelzőszabványokat és tartalmakat.

A HLG technológiát a BBC és az NHK (Japan Broadcasting Corporation) fejlesztette ki azért, hogy olyan megoldáshoz jussanak, amellyel lefelé kompatibilis módon lehet HDR-tartalmakat továbbítani. Azzal, hogy az adatfolyamot mind a HDR-dekóderrel ellátott vevőkészülékek, mind pedig a régebbi, nem HDR-képes tévék is dekódolni képesek, a műsorsugárzáshoz nincs szükség további metaadatok továbbítására, így ez a technológia kompatibilis a meglévő televíziós infrastruktúrákkal. Ez azt is jelenti, hogy a HLG technológia közvetlenül bevezethető a HDR minőségű televíziós tartalmak gyártásába.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

12 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.