2010. február 21.

HEROE: nyertek a helyi adók

A Sláger és a Danubius búcsúja a helyi rádiók pozícióit erősítette: újabb három megyeszékhelyet sikerült elhódítaniuk az országos adóktól. Információnk szerint több érdkelt is nyilvánosságra hoz adatokat a napokban a GfK és a Szonda közös mérésének eredmé

Egy éve még 12-13, a januári, immár egységes módszerrel készített mérések adatai szerint már 16 helyen lokális adó vezeti a versenyt – mondta portálunknak vasárnap Radetzky András, a Helyi Rádiók Országos Egyesületének (HEROE) elnöke.
„A tendencia igazolja korábbi prognózisunkat, hogy a közönség mindinkább a helyi tartalmak felé fordul” – mondta.
Pénteken jelentette be a Class FM, hogy ők a leghallgatottabb országos kereskedelmi rádió az egységes hallgatottsági mérés eredményei szerint. A 15 évnél idősebbek körében 15,6 százalékkal vezet a Class, amelyet a másik új országos adó, a Neo 12,3 százalékkal követ; harmadik a Juventus Rádió 7,3, negyedik az MR2-Petőfi 5,5, ötödik pedig a Rádió1-hálózat 5,1 százalékkal – olvasható ki az adatsorból.
Jobban elhúzott a hirdetők számára legfontosabb, 18 és 49 éves korosztályban a kisebb vételkörzetű, a frekvencia mellett gyakorlatilag a Danubius stábját is átvevő rádió; a Class FM itt 20,3:13,4-re verte a Neo-t, míg a dobogó harmadik helyére a Rádió1 kapaszkodott fel, 8,5 százalékkal. Ez négy tizedszázalékkal jobb eredmény a Juventus Rádióénál; az MR” itt 6,4 százalékos eredménnyel végzett.
Minden tízedik 15 évnél idősebb hazánkfia Class Morning show-ját hallgatja reggel, ami a Neo-ra költözött, 7,6 százalékot elért Bumeráng trónfosztását jelenti. A 18-49 éves korcsoportban 12,1:8.3 az állás – szintén a Class javára.
„Elértük azt a célt, amit kitűztünk magunk elé, ezen az úton folytatjuk tovább. Köszönjük a hallgatóknak azt a bizalmat, amellyel kitüntettek bennünket, továbbra is azért dolgozunk, hogy hosszú távon is méltóak legyünk rá. Örülünk annak, hogy a kutatás bebizonyította, hogy Magyarországon az emberek továbbra is szeretnek rádiót hallgatni.” – idézi Pakots Zsolt vezérigazgatót a Class FM közleménye.

Indul A Bank és a Bezár a bazár! a TV2-n

11 órája

6 kérdés – 6 perc – 60 millió forint! - ma este 20:45-től Stohl András műsorvezetésével elstartol A Bank, a TV2 legújabb, hazai fejlesztésű kvíz show-ja.