2010. október 18.

HTTP, Profession: összefogtak

Stratégiai megállapodást írt alá a Profession.hu és a HTTP Alapítvány, a Cisco Hálózati Akadémia magyarországi szolgáltató központja.

Stratégiai megállapodást írt alá a Profession.hu és a HTTP Alapítvány, a Cisco Hálózati Akadémia magyarországi szolgáltató központja.

A megállapodás értelmében Magyarország piacvezető állásportálja ezentúl a nemzetközi informatikai szakemberképző hálózat hivatalos hazai állásközvetítő partnereként segíti a képzésből kikerülő informatikai szakemberek elhelyezkedését. A két szervezet mindemellett a jövőben szorosan együttműködik a IT-szektor hiányszakmáiban tanulni vagy elhelyezkedni kívánó fiatalok támogatásában.

Martis István, a Profession.hu kereskedelmi igazgatója a közlemény szerint kiemelte: Magyarországon a kereslethez képest még mindig alacsony az IT képzésben résztvevő szakemberek száma, így a munkavállalói piacon is folyamatos hiány tapasztalható számos szakmában. Közös célunk az informatikai szakma népszerűsítése és az, hogy a képzés után is segítsük a fiatalokat a számukra megfelelő állás megtalálásában. Így az őket kereső munkaadók is az elvárt képzettséggel és tapasztalattal rendelkező szakemberekkel tudják felölteni az üres pozíciókat.

A megállapodás eredményeként – a kereslet és a kínálat közti kapcsolat hatékony megteremtésén túl – többek között tananyagok magyarítására, közös rendezvények megszervezésére illetve az informatikai szakmák népszerűsítését szolgáló egyéb tevékenységekre kerül sor - írják.

Címkék: sanoma internet

Cseppben az élet

1 napja

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.