2010. május 19.

Ha egy üzlet beindul

Egy halott popsztárral párbajozna két nagy német tévécsatorna – ha a duellum szabályai szerint ugyanakkor állnának fel a pástra.

Egy halott popsztárral párbajozna két nagy német tévécsatorna – ha a duellum szabályai szerint ugyanakkor állnának fel a pástra.

Csakhogy az RTL II a ProSiebennél egy nappal korábban, június 23-án rendez Jacko-estét. Lesz ott minden, ami kell: szemtanúk mindentmegmondó-műsora a sztár haláláról, a harmincéves pályán létet köszöntő New York-i koncert filmváltozata, és 2001. szeptemberi koncert-felvételek.

Mint arról márt írtunk: másnap, Michael Jackson halála első évfordulójának előestéjén a This is it koncertfilmmel emlékezik a német ProSieben. Az alkotás a bemutatója utáni két hétben összesen 200 millió dollárt hozott az alkotók konyhájára, s ezzel minden idők legeredményesebb koncertfilmje lett. A műsor június 24-én, a sztár máig tisztázatlan körülmények között bekövetkezett halálának első évfordulója előestéjén kerül adásba. Utána a popkirály utolsó napjaival foglalkozik a Focus TV Special, amelyet egy portréfilm követ.

Portálunk információja szerint a tematikus este nem kerül az utóbbi médiacsoporthoz tartozó TV2 műsorára. Lesz viszont május 11-én Russel Crowe-Ridley Scott tematikus estéjük. Ebbe a legújabb Robin Hood-mozifilm bemutatója éppúgy belefér, mint – késő este – a werkfilm, közben meg lesz egyik kis Gladiátor. Rákészülésként pedig egy sor, a két filmhez kapcsolódó ID.

Címkék: németország