2010. augusztus 27.

Halasztást kér a kerekasztal

Fussanak neki újra a Fidesz két politikusa által jegyzett médiaalkotmány kidolgozásának – és vegyenek alapul az új menetben!

Fussanak neki újra a Fidesz két politikusa által jegyzett médiaalkotmány kidolgozásának – és vegyenek alapul az új menetben!

A Nemzeti Média Kerekasztal szerint ezért el kell halasztani a parlamenti döntéshozatalt az ügyben; arra van ugyanis szükség, hogy ne zárt körben folyjanak a munkálatok, teremtsenek számukra is megnyugtató elméleti alapokat a tervezethez, valamint pontosítsák a nem egy esetben "szakmaiatlan, elnagyolt" szöveget.

A szervezet kifogásolja, hogy a javaslatot jegyzők "nem a globális világban helyezik el a magyar médiarendszert", miközben a film- és műsorpiac szereplői sokszor globális társaságok, ugyanakkor nem nyújt garanciát a közmédiumok független működésére. Ugyanakkor a publikumra nem egy interakció résztvevőjeként, hanem "a politikai üzenetek befogadóiként" tekintenek, s nem is veszik figyelembe a közönség szempontjait.

 

Aranyeső a Viasat Worldnél

11 órája

A Viasat World vezető nemzetközi médiavállalat öt jelöléséből kettőt váltott aranyra a Promax BDA Europe Awards díjátadóján, ahol a szórakoztatóipar, marketing és design terén elért kiemelkedő teljesítményeket értékelték.