2016. január 19.

Hányan nézik a Netflix tartalmait?

Ez az, amit nem árulnak el, így a versenytársak találgatni kezdtek.

A Netflix az amerikai piacon már nagy kihívást jelent a hagyományos tévétársaságok számára, ám arról, hogy pontosan milyen erős az új trónkövetelő, csak közvetett adatokból lehet következtetéseket levonni. Ez persze egyre jobban idegesíti a konkurenseket.

Az Advanced Television beszámolója szerint Alan Wurtzel, az NBC egyik vezetője adott a legutóbb nyilvános becslést. A Symphony Advanced Media adataira támaszkodva úgy vélte, a Jessica Jones epizódonként átlagosan 4,8 millió nézőt ért el a 18-49 éves korosztályban a nyitást követő 35 napban, míg a Master of None esetében ez a szám 3,9 millió, a Narcos-nál pedig 3,2 millió fő volt. Az NBC-főnök szerint a Netflix profilja a prémium kábelcsatornákéra emlékeztet, amilyen az HBO és a Showtime.

És hogy mit mond erre a Netflix? Azt, hogy az NBC nem is járhatna távolabb az igazságtól. Ted Sandaros, a Netflix tartalomért felelős főnöke szerint teljesen mindegy, hogy mennyien nézik az egyes műsorokat, mert ez nem befolyásolja követlenül az üzleti modelljüket (lévén a szolgáltatás finanszírozása nem reklámokon, hanem előfizetéseken alapul). Éppen ezért nem is akarják ratingek nyilvánosságra hozatalával stresszelni az alkotókat. Hozzátette: sem az NBC által említett - hagyományos tévézésre kitalált - mérési metódusnak, sem a Wurtzel által idézett számoknak nincs közük a valósághoz, a demográfiai információk például egyáltalán nem foglalkoztatják a Netflixet.

Fesztiválgyőztes a Spektrum sorozata

2 napja

A „Tabukról tabuk nélkül″ 2019-ben bemutatott 2. évada megnyerte az olaszországi Oniros Filmfesztivál fődíját a dokumentumfilmek kategóriájában.