2015. március 23.

Harmadszor is Mérték Médiafesztivál

Öncenzúra, karrierlehetőségek, kultúra, celebek és Z-generáció Pécsen.

A Mérték Médiaelemző Műhely és a PTE-BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke 2015. március 25. és 27. között harmadszorra is megrendezi médiafesztiválját Pécsen a Zsolnay Negyedben.

A fesztivált a a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék szakmai napja vezeti fel, „Egy nap a média világában" címmel. Ennek keretében könyvbemutatók, médiainformatikai szakmai előadások és a hallgatók gyakornoki tapasztalatainak megosztása is helyet kapott.

A csütörtöki workshopokon (ön)cenzúráról, a vizualitás sajtóban betöltött szerepéről, médiafinanszírozásról és celebekről is esik szó, majd a Z-generáció médiafogyasztási szokásaira építhető üzleti modelleket járják körül egy kerekasztal-beszélgetés keretében. Pénteken a média- és kommunikációs ipar által kínált karrierlehetőségek mellett a kortárs művészet Pécs életében betöltött szerepéről is beszélgetnek majd a résztvevők. A workshopokat, előadásokat kulturális programok, filmvetítések és blogíró verseny egészíti ki.

A részletes program az esemény honlapján olvasható.

A konferencia helyszíne: Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed E-25-ös épület (7630 Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37.

A részvétel ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Fesztiválgyőztes a Spektrum sorozata

2 napja

A „Tabukról tabuk nélkül″ 2019-ben bemutatott 2. évada megnyerte az olaszországi Oniros Filmfesztivál fődíját a dokumentumfilmek kategóriájában.