2012. március 13.

Három csapás Londonból

Hamarosan Nagy-Britannia is feliratkozhat azon államok listájára, ahol kitilthatják a gép elől a sorozatosan jogsértő felhasználókat.

Hamarosan Nagy-Britannia is feliratkozhat azon államok listájára, ahol kitilthatják a gép elől a sorozatosan jogsértő felhasználókat.

A szigetország legfelsőbb bíróságának döntése értelmében az internetszolgáltatók kötelezhetőek lesznek, hogy levélben szólítsák fel a jogsértés abbahagyására azokat a felhasználókat, akik nagy mennyiségben tárolnak más szellemi tulajdonát képező alkotásokat, például filmeket. Ha valaki túl sok "sárga lapot" gyűjt össze, a társaság lassíthatja vagy időszakosan le is tilthatja a problémás ügyfél hozzáférését.

Egyelőre nem tudni, hogy ha nekilátnak a bírói döntés végrehajtásának, az vált-e ki akkora tiltakozási hullámot, mint az Egyesült Államok új kalózkodás elleni szabálya, amely ellen még a Wikipedia is tiltakozott 24 órás "elsötétítéssel".

Tippek az e-mailes átverések kivédésére

2 órája

A Telenor Magyarország is szembesült azzal, hogy a cég nevével visszaélve, csalók hamis fizetési felszólítást terjesztenek e-mailben, és így pénzt vagy személyes adatokat próbálnak kicsalni az emberektől.

A Bermuda-háromszög rejtélye a Spektrumon

2 órája

Számtalan tudományos és misztikus magyarázat napvilágot látott már, de mai napig nem lehet biztosan tudni, hogy mi történt a területen eltűnt repülőgépekkel, hajókkal, és a több száz főnyi személyzettel - áll közleményben.