2019. november 07.

Három évre hosszabbít az Atmediával a Discovery

2020. február elsejétől a Discovery portfóliójába tartozó sportcsatorna, az Eurosport 1 hirdetésértékesítése is az Atmediánál indul el.

A Discovery Inc. 2017-ben szerződött először az Atmediával. A vállalatok ezt az együttműködést most azzal erősítették meg, hogy három évre újították meg hirdetésértékesítési szerződésüket. A megállapodás értelmében 2023-ig az Atmedia értékesíti a vállalat kábelcsatornáinak reklámidejét.

A nézők a Discovery Channel, Animal Planet, TLC , HGTV, Travel Channel- és Food Network műsoraival minden kontinensen találkozhatnak. A Discovery saját gyártású sorozatok mellett külső produkciókat is bemutat. Ennek egyik kiváló példája volt, hogy a Discovery Channel-en először futott a különleges járműveket és extrém építményeket bemutató magyar gyártású Xtractor. Ami a tartalomkínálatot illeti, a Discovery még több meglepetést tartogat magyar rajongói számára - írják.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarországon meghosszabbíthatjuk hosszú távú együttműködésünket az Atmediával. Meggyőződésem, hogy a Discovery portfóliója által kínált lehetőségek a kereskedőház szakértelmével ötvözve páratlan ajánlat a hirdetők számára, amit a legnagyobb erősségünkre: az egyedi tartalomkínálatra és a nézők belénk vetett bizalmára építünk. Kereskedelmi portfóliónk a Discovery Channel, a TLC, az Investigation Discovery, a Travel Channel és az Eurosport 1 csatornák így válhatnak széles célközönséget elérő első számú reklámértékesítési felületté, bár az utóbbi csatornánk hirdetésértékesítése 2020-ban indul. Ez az év egyébként rendkívül nagy jelentőséggel bír számunkra, hiszen a lehető legátfogóbb közvetítéssel készülünk a nyári olimpia minden percének bemutatására" – mondta el Tomaz Poredos, a Discovery CEEMCA régióért felelős reklámértékesítési vezetője.

A Discovery együttműködése az Atmediával 2020. február elsejétől kiterjed majd az Eurosport 1 csatorna reklámidejének értékesítésére is. Ráadásul a következő év sport szempontból kiemelkedő lesz, hiszen akkor rendezik meg Tokióban a nyári olimpiát, amelyre a Discovery az eddigi legteljesebb digitális kínálattal készül. Szándékuk szerint a rajongóknak a leginnovatívabb és legmélyebb élményt nyújtó digitális olimpiai játékokat készítik elő. Az európai nézők számára csak az Eurosporton lesz látható minden sportág és sportoló összes pillanata, többek közt a 321 aranyérmet érő győzelem is.

Guttengéber Csaba, az Atmedia ügyvezetője elmondta: „Úgy érezzük, hogy az elmúlt évek alatt a közös munkának köszönhetően erős bizalom alakult ki közöttünk, ami alkalmas a hosszabb távú együttműködésre. Köszönjük partnerünknek az újabb lehetőséget és bízunk abban, hogy a következő években együttműködésünk a televíziós felületeken túl online területre, egyéb jelentős video-inventoryval rendelkező oldalakra is kiterjedhet, a jelenlegi hosszabbitas.hu mellett."

Ágazati vizsgálatot indít a GVH

5 órája

A GVH-hoz beérkezett jelezések szerint a televíziós műsorszolgáltatók a jelentősebb méretű műsorterjesztő vállalkozások számára kedvezőbb díjak mellett nyújtják szolgáltatásaikat, mint a kisebb műsorterjesztőknek.