2012. április 20.

Három képernyőn a ZeneCenter

A Telekom ZeneCenter szolgáltatása már okostévéről is használható.

A ZeneCenter nevű, a Magyar Telekomnál tavaly ősz óta elérhető streaming alapú zeneszolgáltatást, amit eddig számítógépről és okostelefonról lehetett használni, most már akár az okostévé képernyőjéről is elérik a felhasználók.

A tévéképernyőre optimalizált ZeneCenter applikáció a Samsung Smart tévékészülékek Smart Hub nevű menüpontjában található. Az alkalmazás segítségével a regisztrált felhasználók a bejelentkezést követően a weben korábban szerkesztett és elmentett, saját maguk által összeválogatott előadókat megszólaltató csatornákat, úgynevezett "rádiókat" hallgathatnak.

A közel hat hónapja elérhető ZeneCenter szolgáltatást egyébként már több ezer felhasználó töltötte le a mobiltelefonjára, illetve regisztrált az időszaki díj-mentes, teljes funkcionalitást biztosító próbaverzióra. Az alkalmazást letöltők túlnyomó többsége Android operációs rendszerű okostelefonján próbálta ki az online zenehallgatást.

Az applikáció azoknak optimális, akik mindig változatos, a saját ízlésüknek megfelelő zenét szeretnének hallgatni anélkül, hogy előzetesen órákat töltenének saját válogatások készítésével. Az előfizetők bármikor streamelhetik, azaz letöltés nélkül lejátszhatják a kedvenc zenéiket tartalmazó műsorfolyamokat a közel egymillió zeneszámból álló, állandóan frissülő kínálatból.

A ZeneCenter előfizetői egyébként egyre több, a felhasználói igények alapján született, előre szerkesztett zenei tartalomból válogathatnak. A „saját rádió”-nak nevezett zenei csatornák egyre jobban definiáltak, így könnyen áttekinthető és kiválasztható a felhasználók által preferált zenefolyam. A felhasználói statisztikák bizonysága szerint a legnépszerűbb saját rádiók a felületen magyar előadók zeneszámaiból építkeznek, ehhez is igazodva a szolgáltató a magyar digitális zenei tartalom fogyasztást helyezi a fókuszba, és kiemelt megjelenési lehetőséget biztosít a hazai zenei előadók számára.

A szolgáltatás igénybevétele regisztrációhoz kötött. A Telekom minden hazai internetező számára lehetővé teszi a szolgáltatás díjmentes kipróbálását 30 napig. A mobilalkalmazás letöltéséhez és a streaminghez adatforgalmazást biztosító díjcsomag igénybevétele vagy Wi-Fi kapcsolat szükséges. A szolgáltatás használata fokozott adatforgalmat generál, igénybevételéhez a szolgáltató legalább 500 MB adatforgalmat biztosító díjcsomagot ajánl.