2019. április 04.

Harry & Meghan esküvője a Spektrum Home-on

Harry herceg és Meghan Markle esküvője egyike volt azoknak az eseményeknek, amit egy világ várt tűkön ülve egy évvel ezelőtt.

2018. május 19-én, szombaton Harry herceg feleségül vette Meghan Markle amerikai színésznőt egy páratlan királyi esküvőn. Ez volt a legmodernebb királyi esküvő, amit Nagy-Britannia valaha látott. A szikrázó napsütés még varázslatosabbá tette az egészet. Nagy nap volt ez Windsor, az ősi angol kisváros életében, mely oly hosszan készülődött erre, és amely méltóképpen ünnepelte a nagy napot - áll közleményben.

A nagy napot egy nagyon privát pillanat előzte meg, amikor Harry herceg megkérte Meghan Markle kezét. Meghant óriási meglepetésként érte a lánykérés.

Harry így emlékszik a történtekre: „Nem is engedte, hogy befejezzem. Elkezdtem, hogy leszel-e a… és ő rávágta, hogy Igen. Aztán megkérdeztem, hogy odaadhatom-e a gyűrűt. Mire ő: oh, igen, a gyűrű. Nagyon kedves pillanat volt mindkettőnknek.”

Egy királyi esküvő mindenki számára nagyon különleges, és ez az esküvő teljes egészében a népnek szólt. Nem a fény és a pompa volt a lényeg, annak ellenére, hogy szeretik és tisztelik a hagyományokat, hanem az élmény megosztása.

Összesen 2600 vendéget hívtak az eseményre, de nem mindenki részesülhetett a nap legmeghittebb pillanataiból. A kápolnában tartott szertartás után 600 vendég vonulhatott át a Szent György terembe a hivatalos esküvői reggelire.

Sokféle ember ült az asztalok körül, királyi sarjak, hírességek, közéleti személyiségek, méltóságok, különböző származású vendégek keveréke. Természetesen lehettek olyanok is, akik számára ez az egész kissé nyomasztó is volt. A szabályokat azonban mindenkinek be kellett tartania, még az étkezések során is. Egy nagyon régi hagyomány szerint amikor a királynő befejezi az étkezést, leszedik az asztalt, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy a vendégek előbb végezzenek, különben előfordulhat, hogy elviszik a tányérokat.

Természetesen nincs királyi esküvői fogadás királyi esküvői torta nélkül. A torták hagyományosan grandiózusak, gazdag gyümölcstorták látványosan felépítve. Harry herceg nagymamájának, a királynőnek a tortája 275 centi magas volt. A bátyjáé, Vilmos hercegé nyolcemeletes, több száz cukormáz virág díszítette, 68 kilót nyomott a súlya, és öt hétbe telt az elkészítése. Egy citromos piskóta citromkrémes töltelékkel, a máz pedig egy bodzavirágos svájci vajkrém, ami nagyon könnyű és habos, amitől tökéletes a textúrája, az íze pedig valóban a tavaszt és Nagy Britanniát idézi.

Még több kerékpárosverseny az Eurosporton

7 órája

Az Eurosport, az Amaury Sport Organisation (ASO) és az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) által kötött megállapodás révén a Tour de France és a La Vuelta minden pillanata 2025-ig kizárólag az Eurosporton lesz követhető élőben.