2014. április 30.

Hasít a szlovén printreklám

A válság dacára is tetemes mértékben növelték hirdetési árbevételüket az ötöd Magyarországnyi szomszédállam nyomtatott orgánumai.

A válság dacára is tetemes mértékben növelték hirdetési árbevételüket az ötöd Magyarországnyi szomszédállam nyomtatott orgánumai.

A ljubljanai kulturális minisztérium elemzése szerint a 2008-as 522-ről a tavalyi esztendőre 760 millió euróra ugrott a bruttó reklámköltés a lapoknál. A kétmilliós állam print-piaca meglehetősen színes és népes; országos napilapból például kilenc jelenik meg. Ez idő alatt 1230-ról 1787-re nőtt a helyi médiumok száma – ezek közül 1151 nyomtatásban jelenik meg. (A palettát 108 tv- és 116 rádióállomás, valamint 400-nál több portál színesíti.)

Nem járnak viszont jó idők az újságírókra: fél évtized alatt 19 százalékkal csökkent a médiamunkások száma Szlovéniában, ahol az átlagosan évi három százalékos létszámcsökkenés tavalyelőtt nyolc százalékra ugrott - írja a SeeBiz.

Fej-fej mellett a Rádió 1 és a Sláger FM a fővárosban

1 napja

A 2017. június-augusztusi időszakban a rádiókat naponta 5,7 millióan, míg hetente 7,4 millióan hallgatták. Ez azt jelenti, hogy országos szinten a 15 éves vagy idősebb lakosság 68%-a naponta, míg 88%-a hetente hallgat rádiót.

Nagyon megy a francia moziknak

2 napja

A franciák járnak a legtöbbet moziba Európában: tavaly mintegy 213 millió jegyet adtak el a francia mozik, megelőzve a briteket és a németeket - közölte a francia Nemzeti Filmközpont (CNC).