2014. április 30.

Hasít a szlovén printreklám

A válság dacára is tetemes mértékben növelték hirdetési árbevételüket az ötöd Magyarországnyi szomszédállam nyomtatott orgánumai.

A válság dacára is tetemes mértékben növelték hirdetési árbevételüket az ötöd Magyarországnyi szomszédállam nyomtatott orgánumai.

A ljubljanai kulturális minisztérium elemzése szerint a 2008-as 522-ről a tavalyi esztendőre 760 millió euróra ugrott a bruttó reklámköltés a lapoknál. A kétmilliós állam print-piaca meglehetősen színes és népes; országos napilapból például kilenc jelenik meg. Ez idő alatt 1230-ról 1787-re nőtt a helyi médiumok száma – ezek közül 1151 nyomtatásban jelenik meg. (A palettát 108 tv- és 116 rádióállomás, valamint 400-nál több portál színesíti.)

Nem járnak viszont jó idők az újságírókra: fél évtized alatt 19 százalékkal csökkent a médiamunkások száma Szlovéniában, ahol az átlagosan évi három százalékos létszámcsökkenés tavalyelőtt nyolc százalékra ugrott - írja a SeeBiz.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

18 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

20 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.