2014. április 30.

Hasít a szlovén printreklám

A válság dacára is tetemes mértékben növelték hirdetési árbevételüket az ötöd Magyarországnyi szomszédállam nyomtatott orgánumai.

A válság dacára is tetemes mértékben növelték hirdetési árbevételüket az ötöd Magyarországnyi szomszédállam nyomtatott orgánumai.

A ljubljanai kulturális minisztérium elemzése szerint a 2008-as 522-ről a tavalyi esztendőre 760 millió euróra ugrott a bruttó reklámköltés a lapoknál. A kétmilliós állam print-piaca meglehetősen színes és népes; országos napilapból például kilenc jelenik meg. Ez idő alatt 1230-ról 1787-re nőtt a helyi médiumok száma – ezek közül 1151 nyomtatásban jelenik meg. (A palettát 108 tv- és 116 rádióállomás, valamint 400-nál több portál színesíti.)

Nem járnak viszont jó idők az újságírókra: fél évtized alatt 19 százalékkal csökkent a médiamunkások száma Szlovéniában, ahol az átlagosan évi három százalékos létszámcsökkenés tavalyelőtt nyolc százalékra ugrott - írja a SeeBiz.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

2 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.