2012. április 10.

Hasít az e-könyv

Minden korábban gondoltnál attraktívabb, ráadásul gyorsan bővülő közönséget mondhat magáénak az Egyesült Államokban az elektronikus könyv.

Minden korábban gondoltnál attraktívabb, ráadásul gyorsan bővülő közönséget mondhat magáénak az Egyesült Államokban az elektronikus könyv.

A Pew Research Center napokban nyilvánosságra hozott kutatási eredményei szerint az amerikaiak 21 százaléka olvasott e-könyvet az elmúlt egy esztendőben – ez a mutató decemberben még csak 17 százalék volt. A mostani adat azt mutatja: a 16 év felettiek 43 százaléka olvas rendszeresen digitális tartalmakat – ez minden idők legmagasabb eredménye.

Ráadásául az e-book közönségének 88 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a válaszadást megelőző egy esztendőben "végzett ki" papíralapú könyvet, miközben ez a ráta a teljes lakosság körében csupán 72 százalék.

Az elektronikus változatot előnyben részesítők a gyors elérhetőséget és az egyszerűbb hordozhatóságot említették az előnyök között, miközben zömük a hagyományos könyvet választja, ha például gyerekének olvas.

Címkék: amerika e-könyv pew

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

3 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

5 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.