2012. április 10.

Hasít az e-könyv

Minden korábban gondoltnál attraktívabb, ráadásul gyorsan bővülő közönséget mondhat magáénak az Egyesült Államokban az elektronikus könyv.

Minden korábban gondoltnál attraktívabb, ráadásul gyorsan bővülő közönséget mondhat magáénak az Egyesült Államokban az elektronikus könyv.

A Pew Research Center napokban nyilvánosságra hozott kutatási eredményei szerint az amerikaiak 21 százaléka olvasott e-könyvet az elmúlt egy esztendőben – ez a mutató decemberben még csak 17 százalék volt. A mostani adat azt mutatja: a 16 év felettiek 43 százaléka olvas rendszeresen digitális tartalmakat – ez minden idők legmagasabb eredménye.

Ráadásául az e-book közönségének 88 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a válaszadást megelőző egy esztendőben "végzett ki" papíralapú könyvet, miközben ez a ráta a teljes lakosság körében csupán 72 százalék.

Az elektronikus változatot előnyben részesítők a gyors elérhetőséget és az egyszerűbb hordozhatóságot említették az előnyök között, miközben zömük a hagyományos könyvet választja, ha például gyerekének olvas.

Címkék: amerika e-könyv pew

Legendás rockerek A Dal színpadán

23 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.