2017. július 04.

Hatalmas bevételt hozott a Fashion Days akciója

A harmadik alkalommal megrendezett Epic Sale akció alatt az összes hazai megrendelés összege elérte a 102,3 millió forintot. Ez az érték a tavalyi Fashion Days Black Friday megrendelések 58 százalékát teszi ki.

A tavaly júliusi első Epic Sale forgalmához képest az idei, júniusi akción 77 százalékos növekedést tapasztalt itthon a három országban jelen lévő Fashion Days. A divatwebshop sikerei várhatóan a következő években is folytatódnak majd.

„A Fashion Days üzleti döntései sikeresnek bizonyulnak. Ahogy terveztük, az Epic Sale leárazás a Black Friday után a legnépszerűbb akciósorozattá nőtte ki magát egy év alatt. Magyarországon a júniusi akció bevétele a tavalyi Black Friday megrendelések 58 százalékát tette ki. A webshop mobilapplikációján keresztül is egyre nagyobb összértékben vásárolnak a magyar emberek az Epic Sale-en. A júniusi akció alatt az iPhone felhasználók több mint kétszer akkora összeget - 21,1 millió forintot - költöttek vásárlásra a mobilapplikáción, mint az androidosok, akik 9,6 millió forintot.” – nyilatkozta Andrei Chirilă, a Fashion Days marketing igazgatója.

A magyar vásárlók a legutóbbi akció során megrendelésenként átlagosan 2-3 terméket vásároltak. Magyar viszonylatban kiemelkedő a legnagyobb értékű megrendelés: 539 720 forint. További érdekes adat az egy megrendelésen belüli legtöbb termék száma: 39 darab.

Desktopról és webes, reszponzív felületről még mindig nagyobb arányban vásárolnak a magyarok: 66,25 százalék választotta ezeket az eszközöket az applikációs vásárláshoz képest. Továbbra is a női termékek a legkelendőbbek, a megrendelt termékek 55 százaléka női, 27 százaléka férfi, tíz százaléka gyermek és nyolc százaléka uniszex darab volt. A legnépszerűbb termékkategória nem meglepő módon a ruházat (54%), ezután következnek a lábbelik (29%), a táskák és kiegészítők (8%), a karórák (5%) és végül a lakberendezési tárgyak (4%).

Az akció alatt vásárolt legnépszerűbb márkák a Gant, a Desigual, a Zee Lane, a Guess és az Esprit voltak, melyekből a Desigual, a Zee Lane és a Guess az éves népszerűségi toplistában is szerepel. A tervek szerint a népszerű Epic Sale a jövőben is folytatódik, a Fashion Days újabb nagyszabású szezonális leárazásokat tervez.