2014. február 10.

Határok közé szorított Olimpia

Az MTVA kizárólag Magyarország területén sugározhatja az olimpiai játékokat, a határon túlra nem.

Az MTVA kizárólag Magyarország területén sugározhatja az olimpiai játékokat, a határon túlra nem.

Az MTVA Sajtóirodája elsősorban a külhoni nézőket érintő tájékoztatást adott ki, mely szerint a Téli Olimpia közvetítési jogait és sugárzását annak jogtulajdonosa számukra kizárólag Magyarország területére engedélyezte. Ennek megfelelően az MTVA már tájékoztatta külföldi műsorterjesztő partnereit, akik nem továbbítják az olimpiai műsorszámok idején a közvetítés jelét a határon túl is fogható közmédia csatornáira. Az egyes külföldi műsorterjesztők műszaki lehetőségén múlik, hogy ezt milyen módon tudják végrehajtani, időszakos hozzáférés-korlátozással az olimpiai közvetítések alatt, de rosszabb esetben előfordulhat a teljes csatorna átmeneti szüneteltetése is az olimpia ideje alatt. Hasonló okok miatt nem érhető el az egyidejű, interneten keresztül sugárzott adásuk sem külföldről.

A magyarországi nézőket ezek a korlátozások nem érintik - viszont a kizárólagos közvetítési jog és a közszolgálati adók egyéb műsorszolgáltatási kötelezettségei miatt itthon sem látható az Olimpia teljes programja.

Legendás rockerek A Dal színpadán

9 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

10 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.