2014. február 10.

Határok közé szorított Olimpia

Az MTVA kizárólag Magyarország területén sugározhatja az olimpiai játékokat, a határon túlra nem.

Az MTVA kizárólag Magyarország területén sugározhatja az olimpiai játékokat, a határon túlra nem.

Az MTVA Sajtóirodája elsősorban a külhoni nézőket érintő tájékoztatást adott ki, mely szerint a Téli Olimpia közvetítési jogait és sugárzását annak jogtulajdonosa számukra kizárólag Magyarország területére engedélyezte. Ennek megfelelően az MTVA már tájékoztatta külföldi műsorterjesztő partnereit, akik nem továbbítják az olimpiai műsorszámok idején a közvetítés jelét a határon túl is fogható közmédia csatornáira. Az egyes külföldi műsorterjesztők műszaki lehetőségén múlik, hogy ezt milyen módon tudják végrehajtani, időszakos hozzáférés-korlátozással az olimpiai közvetítések alatt, de rosszabb esetben előfordulhat a teljes csatorna átmeneti szüneteltetése is az olimpia ideje alatt. Hasonló okok miatt nem érhető el az egyidejű, interneten keresztül sugárzott adásuk sem külföldről.

A magyarországi nézőket ezek a korlátozások nem érintik - viszont a kizárólagos közvetítési jog és a közszolgálati adók egyéb műsorszolgáltatási kötelezettségei miatt itthon sem látható az Olimpia teljes programja.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

34 perce

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

2 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.