2014. február 10.

Határok közé szorított Olimpia

Az MTVA kizárólag Magyarország területén sugározhatja az olimpiai játékokat, a határon túlra nem.

Az MTVA kizárólag Magyarország területén sugározhatja az olimpiai játékokat, a határon túlra nem.

Az MTVA Sajtóirodája elsősorban a külhoni nézőket érintő tájékoztatást adott ki, mely szerint a Téli Olimpia közvetítési jogait és sugárzását annak jogtulajdonosa számukra kizárólag Magyarország területére engedélyezte. Ennek megfelelően az MTVA már tájékoztatta külföldi műsorterjesztő partnereit, akik nem továbbítják az olimpiai műsorszámok idején a közvetítés jelét a határon túl is fogható közmédia csatornáira. Az egyes külföldi műsorterjesztők műszaki lehetőségén múlik, hogy ezt milyen módon tudják végrehajtani, időszakos hozzáférés-korlátozással az olimpiai közvetítések alatt, de rosszabb esetben előfordulhat a teljes csatorna átmeneti szüneteltetése is az olimpia ideje alatt. Hasonló okok miatt nem érhető el az egyidejű, interneten keresztül sugárzott adásuk sem külföldről.

A magyarországi nézőket ezek a korlátozások nem érintik - viszont a kizárólagos közvetítési jog és a közszolgálati adók egyéb műsorszolgáltatási kötelezettségei miatt itthon sem látható az Olimpia teljes programja.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

1 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

18 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.