2010. augusztus 24.

Hazai sáv, családi csatorna

A hazai piacon új módszerekkel támogatná meg a magyarországi gyártású tartalmakat az egyik érdekképviseleti vezető.

A hazai piacon új módszerekkel támogatná meg a magyarországi gyártású tartalmakat az egyik érdekképviseleti vezető.

Novák Emil operatőr, a Magyar Operatőrök Társaságának vezetőségi tagja – „felmérve annak a súlyát, hogy a kultúra támogatása egyre megterhelőbb feladattá válik az állam számára” - egy családi tévécsatorna, illetve egy magyar műsorsáv létrehozására tesz javaslatot.

Az új adó a magyar irodalom évszázados kincseinek feldolgozásával, minden korosztálynak szórakoztató, hazai gyártású programot biztosítana. Ezt azért is gondolja fontosnak, „mert az elmúlt húsz évben a globális filmművészet, a magyar nyelvre szinkronizált tengerentúli filmek térhódítása hazánkban olyan hátrányba hozták a hazai gyártású filmeket, hogy ezzel már nem lehetett lépést tartani”.

Generációk nőnek fel úgy, hogy már gyerekkoruktól kezdve tengerentúli filmeket néznek magyar nyelven a mozikban és a tévében is. A filmforgalmazásban jelentkező nehézségek, gazdasági problémák, a mozijegyek drágulása egyértelműen eltántorították a magyar családokat a hazai filmek megtekintésétől, előtérbe helyezve, többek között promóciós erőfölényüknek is köszönhetően, a tengerentúli filmeket. Ez lassan korrigálhatatlan – jegyzi meg a Magyar Hírlapban.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.